14. helmikuuta 2007

Lainahöyhenissä osa 1; kirpeä kukkakaalipasta

Tässä ruokabloggailussa melkein parasta on se, että oma reseptivalikoima laajentuu muiden postauksia lukiessa. Aluksi vaan meinaa olla sen verran runsauden pulaa, ettei tiedä mitä reseptiä ensin kokeilisi... Meilläkin on kertynyt jo piiiitkä lista kokeiltavia reseptejä muista blogeista.

Tässä niistä ensimmäinen. Tähän Välispiikin ohjeeseen ihastuin sen ainesten takia. Uudet kasvisreseptit ovat aina tervetulleita, ja tässä yhdistyy jännittävästi eri makuja toisiinsa. Lisäksi pasta on nopeatekoinen ja edullinen.

Kastikkeen maku on tosiaan jännittävä: sitruunan raikkaus ja fraichen happamuus tukevat mukavasti kukkakaalin omaa makua. Kastike sopisi varmasti myös kuskusin kanssa oikein hyvin. Alkuperäinen ohje on niin hyvin selostettu täällä että sitä on turha kirjoitella uudelleen.

Käytin kapriksen sijasta tällä kertaa anjoviksia, kun niitä oli purkinjämät jääkaappiin sattunut jäämään (ja Parempi Puolisko ei ollut paikalla). Sen verran muokkasin reseptiä, että lorautin kaprisliemen korvaajaksi sekaan hieman valkoista balsamicoetikkaa, kun en hirvinnyt anjovislientä käyttää. Toimi oikein hyvin!
Reseptiä kannattaa kyllä kokeilla jos pitää sitruunaisesta mausta.

Lisäys seuraavana päivänä: pastan maut pääsivät vielä paremmin oikeuksiinsa tasoittuttuaan hieman. Luulisinkin että tuo Välispiikin suosittelema loppuässehtiminen kannattaa antaa tapahtua ihan rauhassa ja sen jälkeen malttaa mielensä vielä pari minuuttia ennen kuin alkaa ahtaa ruokaa napaan. :)
Herkullinen ohje!

2 kommenttia:

Välispiikki kirjoitti...

Mullakin on to do-listalla ihan hirveästi muista blogeista bongailtuja ihanuuksia. Esim. nuo teidän kofta-pyörykkänne partaäijällä ovat listalla! Oletko käynyt muutakin kuin kuskus-blogissa (http://snoobar.vuodatus.net/)? Pari viimeisintä postausta (kukkakaali-tahinihässäkkä ja sitä edellinen kirpeä keitto mielenkintoisilla kubba-palleroilla) saivat minut kuolaamaan kuin basset!

oliivia kirjoitti...

Kiitos vinkistä! En ole ihan viime aikoina pyörähtänyt tuolla muutakin kuin kuskus -blogissa, pitääpä käydä päivittämässä tilanne!

Tuo sinun kirpeä kukkakaalipasta on kyllä hyvää, söin sitä seuraavana päivänä lounaaksi ja maku oli, jos mahdollista, vielä parempi!