15. helmikuuta 2007

Pastaa sitruunapestolla

Lisää lainattuja reseptejä. Tämä on bongattu Liemessä -blogista, josta meidän listalla on kyllä monia muitakin kokeiluaan odottavia ruokia. Tässäkin on sitruunaa, sattumoisin. Tuohan se ainakin pirteyttä talven pimeyteen! Nähtäväksi jää, onko sitä sitten ihan sitruunan syönyt...

Tämä(kin) pasta on erityisen nopea ja hyvä arkiruoka. Se on myös aika lailla terveellistä, koska siihen ei vaadita kermaa eikä muita maitotuotteita (parmesania ei lasketa ;)), ja pääaines on kanaa.
Täysjyväpastaa kannattaa kyllä käyttää, siinä on vehnäpastaa enemmän makua tällaiseen miedon makuiseen ruokaan.

Alkuperäinen resepti löytyy tästä.
Ja näin se tehtiin:

Pastaa sitruunapestolla

2 annosta

Pestoa purkista
(tai jos olet superkokki ja jaksat, tee alkuperäisen ohjeen mukaan itse)

Sitruuna
300 g kanan filesuikaleita naturel
(mausteita)
täysjyväpastaa (meidän tapauksessa spagettia)
parmesania

Tähän malliin se toimii:
Laita pasta kiehumaan, paista ja mausta kanasuikaleet. Kun pasta on valmis ja valutettu, heitä kattilaan muutama lusikallinen pestoa, sitruunamehua ja hiukan raastettua sitruunankuorta (muista pestä sitruuna huolellisesti!). Lisää kanasuikaleet, parmesania raasteena ja sekoita.

Voilá, pasta on valmis! Nostele lautasille ja lisää päälle vielä hiukan raastettua sitruunankuorta ja parmesania.

Nauti.

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

Tutun näköinen annos :) Ajattelin kyseistä pastaa juuri eilen itsekin kun mietin jotain helppoa, mutta hyvää ruokaa josta kaikki pitävät. Pidämme työpaikalla pienimuotoisen saunaillan tyttöjen kesken, johon tämä voisi sopia. Hyvät viikonloput!
- Jenni liemessä