25. helmikuuta 2007

Tanguero Tempranillo Bonarda

Nautapadan liemeksi ja seuraksi valitsimme tämän Argentiinan lahjan edullisten punaviinien maailmaan. Viini on ollut maistelulistallamme jo pitkään, mutta hinnan ja ulkonäön perusteella olemme vielä sitä vältelleet. Edullisena (5,99€) viininä se kuitenkin sopi pataan kuin nenä päähän.

Tässä viinikirjan arvio:
Tanguero Tempranillo Bonarda
Argentiina, Alkon nro 450377; 5,99€
"Kypsä ja paahteinen tuoksu on lähes imelän makea. Siitä voi erottaa muun muassa mustien marjojen aromeja. Melko runsas maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Suutuntumaltaan viini on pehmeä ja suunmyötäinen. Mausta voi erottaa muun muassa maanläheisiä ja multaisia piirteitä. Miellyttävän intensiivinen jälkivaikutelma. Ruokasuositus: Yleisviini selkeämakuisten, tummien liharuokien ja suolaisten kypsytettyjen juustojen kanssa."

Viinissä oli kyllä tyypillisiä uuden maailman viinien piirteitä; voimakas, mutta pehmeä ja miellyttävä maku. Kaiken kaikkiaan tuohon hintaan voimme kyllä suositella. Mutta sen verran voimakasta se kyllä on, että vaaleille lihoille lienee turha tuota suunnitella. Menee varmasti talvipakkasilla ihan maisteluviininäkin.

Voimme suositella!

Ei kommentteja: