24. helmikuuta 2007

grillikanaa ja pehmeä tomaatti-mozzarellasalaatti

Pakkasen keskellä kesää odotellessa... Tina Nordström on yksi suosikkikokeistamme, hänen reseptinsä ovat yleensä kohtuullisen helppoja ja nopeita, ja kuitenkin niissä on jotain tuoretta ideaa ja näkökulmaa. Sitäpaitsi ruoan lisukkeeksi on välillä mielenkiintoista kokeilla jotain erilaista ihan perinteisimpien perunan, riisin/ pastan tai vihreän salaatin sijaan. Tämä resepti sopii varmasti kesään ja grillikauteen kaikkein parhaiten, mutta kyllä siitä maittava perjantai-illan ruoka kehkeytyi uunissakin.

Tomaatti-mozzarellasalaatti saa tässä ihanan pehmeän fraiche-marinadin. Kana taas pidetään perusmakujen äärellä pekoniin kääräistynä. Hyvää!

Grillikanaa kermaisella tomaatti-mozzarellasalaatilla
2-4 annosta

4 kpl kanan rintafileetä (naturel)
1-2 pkt pekonia
suolaa
pippuria

2 dl kevyttä creme fraichea (esim. 5% sopii hyvin)
1 puna- tai salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
½ dl tuoretta basilikaa
½ dl tuoretta timjamia
suolaa
musta-ja valkopippuria

tomaatteja
3 mozzarellajuustoa (meillä käytettiin vain yksi)

pinjansiemeniä paahdettuna

Näin se käy:
Leikkaa kanafileet pitkittäin puoliksi ja kääräise pekoni jokaisen ympärille. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa (grillissä tai uunissa grillivastuksella, uuni saa olla 250-275 astetta) 5-7 minuuttia, käännä välillä että kana saa väriä joka puolelta.

Hienonna sipuli ja yrtit, raasta valkosipulinkynnet. Sekoita fraicheen sipulit ja mausteet. Ei paniikkia jos ei löydy tuoreita yrttejä, kuivatutkin käyvät paremman puutteessa. Leikkaa tomaatit ja mozzarella viipaleiksi, sekoita kastikkeen kanssa ja anna maustua hiukan. Paahda pinjansiemenet pannulla ja ripottele salaatin päälle.

Tarjoa kana salaatin kanssa. Grillikana maistuu uunissakin tehtynä melkein oikealta, ja salaatti on mukavan raikas lisuke.

Juomaksi sopii hyvä valkoviini, esim. Yalumba Y Series Riesling Australiasta. Siitä enemmän alla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää oli! :)