Perjantai-iltana käy monesti niin, ettei jaksa väkertää mitään liian monimutkaista evästä. Meillä se tarkoittaa usein sitten pastan tai salaatin nautiskelua perjantaina. Tämä kanapasta on kestosuosikkejamme; makukokonaisuudessa yhdistyy ihanasti tomaatti, hunaja, yrtit ja kerma pyöristää enimpiä kulmia mukavasti. Koko komeus syntyy noin 20 minuutissa.
Alkuperäinen resepti on noukittu Mainio.netistä johon se ilmeisesti on päätynyt Apu -lehdestä. Meillä sitä on mausteiden osalta hiukan sovellettu milloin mihinkin suuntaan.
Humppa menee siis näin:
Kanapasta
2 hengelle
Ainekset:
200 g pastaa (tagliatelle tai penne ovat ainakin hyviä)
Kastike:
tilkka öljyä
300 g broilerisuikaleita(tai edellispäivän grillibroilerista jääneet broilerinpalat)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl soijakastiketta
1 tl sitruunapippuria tai mustapippuria myllystä
1 tl hunajaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl ruokakermaa
basilikaa, yrttimausteita
parmesaania
Ruskista broilerisuikaleet vähäisessä öljytilkassa kuumassa pannussa. Silppua sipulit ja lisää ne pannuun. Lisää muut ainekset ja anna "hymyillä" miedolla lämmöllä sen aikaa kun pasta valmistuu. Joukkoon voi lorauttaa myös vähän balsamicoa ja tarpeen mukaan myös suolaa.
Keitä pasta, kasaa annos lautaselle ja parmesania päälle.
Nauti.
Otimme omista vinkeistämme vaarin, kun ruoasta viiniin-palvelukin suositteli Zenaton viinitalon Valpolicellaa hyväksi viiniksi tällaiselle pasta-aterialle. Ja hyvinhän se sopikin.
Jälkkäriksi vähän juustoja, tällä kertaa parmesania ja manchegoa...
Keitä pasta, kasaa annos lautaselle ja parmesania päälle.
Nauti.
Otimme omista vinkeistämme vaarin, kun ruoasta viiniin-palvelukin suositteli Zenaton viinitalon Valpolicellaa hyväksi viiniksi tällaiselle pasta-aterialle. Ja hyvinhän se sopikin.
Jälkkäriksi vähän juustoja, tällä kertaa parmesania ja manchegoa...
7 kommenttia:
Tulinkin vastavierailulle ja bloginne näyttää todella herkulliselta!!
Ihanaa pastaa olette tehneet, oikein vesi herahtaa kielelle. Itse poden jo kolmatta viikkoa flunssaa ja mikään ei oikein maistu. Huomenna on tarkoitus kuitenkin kokkailla jotain. Lauantai-ilta menköön Koti-Pizzan turvin :)
Kiitokset vaan, kiva että blogimme miellyttää!
Aina ei jaksa kokkailla syystä tai toisesta, silloin on hyvä kannattaa ravitsemusliikkeitä ;)
paranemisia vaan!
Aivan mahtava resepti :). Monesti oon jo tehny tätä :).
Kiitos Jenska, meilläkin tämä on yksi luottoresepteistä jota tehdään usein.
Erittäin mainio resepti, tätä on monesti tehty!
Eiku ny rillataan "tomaatteja".
Tämä tuli googlehaulla vastaan etsiessäni vaihtelua kanapastaani.
Tästä tuli ehdottomasti suosikkini, aivan taivaallisen hyvää!
Lähetä kommentti