Tutustutaanpa tarkemmin:
(ohje on jälleen Mainio.netistä, näyttää olevan Apu-lehden ohjeita taas)
Sakea tomaattikeitto
2 hengelle pääruoaksi
Ainekset:
1 sipuli
2–4 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
puolikas juuriselleri (tai jotain muuta juuresta)
1 Rosamunda-peruna
1 hapahko omena (Granny Smith)
1 tölkki tomaattimurskaa
0,5 l vettä
kanaliemikuutio
(suolaa)
mustapippuria tai sitruunapippuria
1 rkl ruokosokeria (tai hunajaa)
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
2 rkl chiliketsuppia
1 dl ranskankermaa
Pinnalle:
1 dl ranskankermaa
1 rkl pestoa
Silppua sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska, kuoritut ja lohkotut, juurekset, omenat, vesi liemikuutio ja mausteet. Keitä puolisen tuntia, kunnes juurekset ovat täysin kypsiä. Soseuta ainekset. Kuumenna keitto. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon hapankerma.
Mausta keitto pöydässä lusikallisella pestolla maustettua ranskankermaa.
Kaveriksi voi tarjota vielä jotain hyvää tuoretta leipää, vaikkapa tuota Jamien parasta valkosipulileipää. Kannattaa kokeilla, se on TODELLA hyvää!
4 kommenttia:
Oli kyllä kokeilemisen arvoinen juttu tuo valkosipulileipä! Kiitos vinkistä :) Ostin jo lisää yrttejä, että voin tehdä sitä uudestaan tällä viikolla.
Tämä teidän keitto vaikuttaa juuri sellaiselta, että kokeilen sitä ensi lauantaina. On varmasti aika ruokaisa, kun on perunaakin...
Keitto on tosiaan ihan ruokaisa, varsinkin jos siihen laittaa tuota fraichea jo lämmitysvaiheessa. Ja valkosipulileipää kaveriksi niin menee kyllä ateriana!
Keitonhan voi ajella haluamaansa soseutusasteeseen, tuossa meillä jäi viimeksi muutamia pikku sattumiakin joukkoon.
Hei Olivia,
Tehän olette olleet mukavan tuotteliaita, täällähän on vaikka mitä uutta taas. Heh, tämä keitto pitää testata! Meillä on jo listalla "oranssi ja vihreä keitto", punainen puuttuu...2 viikkoa on hiilihydraatit pannassa Jonin painikisojen takia, mutta heti kun siitä toivutaan. Viikonalkuja teille!
- Jenni liemessä
Moikka Jenni,
kävinkin jo eilen kurkkimassa teidän hiilariköyhää ruokavaliota... Itekin pitäisi joskus kokeilla vähän aikaa, katsoa mitä tapahtuu! Tosin ollaan me kyllä yritetty tietoisesti vähentää huonot hiilarit kokonaan minimiin täällä voivoi -keittiössä.
Pastasta kokonaan luopuminen vaan tuntuisi jotenkin hurjalta... mutta ehkä se kaksi viikkoa voisi mennä hyvinkin. Pitää seurailla nyt teidän sivuja niin saa ideoita ja hyviä ohjeita!
Tsemppiä kisoihin (ja karppausruokailuun...)!
Ja oikein hyvää alkanutta viikkoa teillekin :)
Lähetä kommentti