10. maaliskuuta 2007

päärynäinen pinaatti-pähkinäpasta l. jämät


Edellisen kokkailun kastiketapaturman jälkeen minulla oli vielä noin desi päärynä -homejuustokastiketta jääkaapissa tähteenä. Koska Parempi Puolisko oli eiliseen tapaan edelleen lietsussa, ja kokkailin siis vain itselleni, ajattelin hyödyntää jämät pastakastikkeen pohjaksi. Polkkapossun herkullisia reseptejä silmäillessäni olin huomannut mielenkiintoisen pähkinäisen pinaattipastan, jota mukaillen sitten säveltelin tuota ruokaa. Mikäli olette haksahtaneet samaan kastikeansaan (mitä kyllä epäilen), kannattaa toki käyttää jämiä. Jos taas teette ruoan alusta asti, voi jämäsoosin korvata joko alkuperäisillä aineksilla tai sitten vaikka kasvisliemellä ja homejuustolla. Tai sitten voi ottaa sen varmimman tien ja tehdä tuon Polkkiksen ohjeen mukaan ;).

Minä tein näin:

Jämäpasta pinaatilla ja pähkinällä
1 annos

n. 1 dl löysää päärynä-homejuustokastiketta (ks. edellinen postaus)
kourallinen cashew-pähkinöitä
kourallinen pinjansiemeniä (meillä ei ollut joten se siitä)
1/4 pss pakastepinaattia
valkoista balsamicoa
sitruunapippuria
mustapippuria
suolaa
parmesania
maizenan vaaleaa suurusta

spagettia
parmesania

Ensin pasta kiehumaan. Sitten kuullotetaan sipulia ja valkosipulia pannulla pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Lisätään jämäsoosi ja pinaatti, lämmitetään todella miedolla lämmölla kunnes pinaatti sulaa. Maustetaan maun mukaan. Jos jaksetaan, paahdetaan toisella pannulla (millä toisella pannulla??) tai uunissa pähkinät yms. ja heitetään kastikkeen sekaan. Jos ei jakseta niin heitetään sellaisenaan sekaan. Suurustetaan Maizenan vaalealla suuruksella.

Kun pasta on sopivaa, valutetaan se ja lisätään pannulle. Annetaan muhia pikku hetken, tarjoillaan parmesanin ja hyvän valkoviini kera. Valkoviinin kohdalla uskaltauduin taas kepillä jäätä kokeilemaan, mutta siitä enemmän myöhemmin.

Kastikkeesta tuli yllättävän hyvää, päärynäkin maistui siinä sopivasti. Pähkinöistä tuli taas vähän pureskeltavaa koostumukseen. Ei ollenkaan hassumpi ruoka epäonnistuneesta salaatinkastikkeesta!

Ei kommentteja: