20. maaliskuuta 2007

savulohta salaatissa

Maanantaina alkuillasta äkkäsimme että lohisalaattia emme ole nautiskelleet aikoihin. Savulohi (tässä tapauksessa ihan lämminsavulohi, koska Parempi Puolisko ei suuresti arvosta kaupan kylmäsavulohta sellaisenaan) antaa salaattiin mehevyyttä ihan itsessään, useimmiten ylimääräisiä kastikkeita ei tarvita. Tämäkin salaatti valmistuu nopeasti ja on riittävän ruokaisa annos päivälliseksi.

Savulohisalaatti
2 annosta

n. 300 g savulohifilettä
salaatteja mielen mukaan (meillä jäävuorta ja rucolaa)
kurkkua
tomaattia
oliiveja
aurinkokuivattua tomaattia
ruohosipulia
(kananmunaa)
(maustekurkkua)

(valkoista balsamicoa)

Kasaa salaatti lautasille. Aineksia voi lisäillä, vähennellä ja muutella maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Varo kuitenkin tekemästä salaatista liian "raskasta", savulohi on itsessään aika rasvainen ja makuisa ainesosa. Kastikkeeksi voisi sopia jokin sitruuna-vinegretti tai vain valkoista balsamicoa loraus.

Parasta ruokajuomaa olisi jokin rapsakan raikas valkoviini, vaikkapa Sauvignon Blanc -rypäleestä.

2 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Samaa mieltä savulohen makuisuudesta. Tämä salaatti ei tosiaan juuri kastikkeita kaipaa, ehkä juuri pienen maustamisen pippurilla, viinietikalla, sokerilla ja ripauksella suolaa.

oliivia kirjoitti...

Amatöörikokilta unohtuu monesti tuo pippurin, suolan ja varsinkin sokerin käyttö salaatin päälle. Toimisi varmasti kuin junan vessa! ja pieni liraus viinietikkaa toisi hapokkuuta sopivasti.