30. maaliskuuta 2007

sitruuna-pinaattipasta kesäkurpitsan kera

Tämä pasta syntyi puolivahingossa kun pitkän päivän iltana kokkailin vain itselleni enkä enää jaksanut raahautua kauppaan. Ruokaa oli kuitenkin saatava. Jääkaapissa oli kesäkurpitsaa, pakastimessa pinaattia ja katkarapuja. Kurkuma ja chili tuntuivat hyvältä yhdistelmältä mausteiksi. Siitä se sitten lähti... Taustalla oli varmaan muistijälki Sohvin sitruuna-pinaattikastikkeesta.

Sitruunainen pinaatti-kesäkurpitsapasta
1 annos + 1 lounasannos

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ kesäkurpitsaa (pientä)
½ rkl kurkumaa
ripaus kuivattua chiliä
oliiviöljyä
pari "palleroa" pakastepinaattia
1 rkl sitruuna- tai limemehua
hunajaa
suolaa
½ dl ruokakermaa
1 rkl ruokajugurttia
(80 g katkarapuja)

Laita pasta kiehumaan (tagliatelle, linguine tai spagetti sopii hyvin). Hienonna sipuli, viipaloi valkosipulin kynsi. Lämmitä pannulla öljyssä kurkumaa ja chiliä, lisää sipulit ja kuullota hetki. Pilko kesäkurpitsa ja lisää pannulle, lisää myös pakastepinaatti. Kun pinaatti on hieman sulanut, lisää sitruunamehu ja hunaja. Lisää vähitellen ruokakerma ja ruokajugurtti. Hauduttele hetken aikaa, tarkasta maut. Lisää lopuksi katkaravut, lämmitä mutta älä keitä enää. Valuta pasta ja lisää pannulle, sekoita niin että kastike sekoittuu pastaan hyvin. Nostele lautasille ja tarjoa parmesania (tai jos se on päässyt mystisesti loppumaan, Auraa) lisänä.

Pasta oli hyvää, makuisaa ja raikasta. Katkaravut olivat ehkä vähän turhaa, ne olisi voinut jättää poiskin ja lisätä vaikka pinjansiemeniä tilalle. Hyviä makuja kuitenkin, ja ihanat värit! Kasvisversiona taidan tehdä tätä toistekin!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä. :) Miten tuo pinaatti on viime aikoina tosi usein "hyppinyt mun silmille", siis ko mulla ei ole kokemusta ku pinaattiletuista ja pinaattikeitosta. :D Oon vasta nyt älynnyt että sitä todellakin voi käyttää muuhunkin.:D Pitää kai todellakin uskaltautua ostamaan ja maistamaan miltä se oikeasti maistuu..

oliivia kirjoitti...

Heips Lara!
tuntuu tosiaan että pinaattia on esiintynyt viime aikoina runsaasti eri paikoissa... Se on kyllä aika monipuolinen rehu keittiössä käytettäväksi; salaatteihinkin se sopii tuoreena, vaikka se on meillä vielä kokeilematta.

Pastakastikkeisiin pinaatti sopii erinomaisesti, joko ihan kasvisten kanssa tai sitten savukinkun kera. Kannattaa uskaltautua kokeilemaan!

Anonyymi kirjoitti...

hei! kokeilin tuota pinaattipastareseptiä ja oikein hyvää oli! kiitos reseptistä :) itse olen tosi epätoivoinen ruoanlaittaja, en juuri osaa tehdä mitään mutta tätä ainakin kehtaa kokata jos tulee kavereita istumaan iltaa :D