30. huhtikuuta 2007

herkullinen piparjuurilohi

Tätä Keittokomerosta bongaamaani lohireseptiä olin silmäillyt jo jonkin aikaa. Piparjuurta on tullut maisteltua aika vähän ja itse emme ole sitä käyttäneet lainkaan. Siksipä pitikin harkita pari kertaa, ennen kuin uskaltauduin asialle. Teimme tämän hiukan alkuperäisestä poiketen ilman kastiketta ja riisiä, pelkän salaatin kanssa.

Piparjuurilohi
2 annosta

n. 400 g lohifilettä annospaloina
n. 1 tuubi piparjuuritahnaa (käytimme aluksi vain ½ tuubia)
2 keltuaista
korppujauhoja
tuoretta persiljaa (meillä oli kuivattua)
voita paistamiseen

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita yhdellä lautasella piparjuuritahna ja keltuaiset, toisella lautasella korppujauhot ja persilja. Leikkaa lohi annospaloiksi/ viipaleiksi, mausta kevyesti suolalla. Kasta lohipalojen pinta ensin keltuaisseokseen ja sitten korppujauhoihin. Anna palojen kuivahtaa hetki ennen paistamista. Paista vähässä voissa pannulla paloja leivityspuoli alaspäin pari minuuttia, jotta saavat rapean pinnan ja väriä. Nosta pellille ja kypsennä uunissa vielä 6-10 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

Lohi oli TODELLA mehukasta ja herkullista. Piparjuuritahnaa käytimme liian vähän, se ei juurikaan maistunut, tai sanotaanko että olisi voinut maistua enemmänkin. Ehkä kastikkeen teko alkuperäisen ohjeen mukaan olisi muuttanut tilannetta? Herkullista tämä oli joka tapauksessa, ja tehdään toistekin varmasti. Kiitos Sohvi hyvästä ohjeesta!

Kalan kanssa nautimme jo aiemmin arvosteltua Devil's Rock Pinot Grigio -valkoviiniä. Toimi hyvin myös tämän ruoan kanssa, maut lienevät sopivan yksinkertaisia viinille.

2 kommenttia:

Sohvi kirjoitti...

Heippa! Uskaltauduitte kokeilemaan piparjuurta, hienoa! Minä varmaan turhaa liioittelin piparjuuren vahvaa makua :) Eikö tullut mukavan rapea kuori?

oliivia kirjoitti...

Moi, kiitos vaan reseptistä, oli kyllä hyvää! Seuraavalla kerralla kyllä laitamme vähän uskaliaammin tuota piparjuuritahnaakin. Oli kyllä ihanan rapea kuorrutus ja mehukas lohi.