5. huhtikuuta 2007

kalaa helposti -lohiwokki


Helppoa ja kevyttä arkiruokaa parhaimmillaan edustaa lohiwokki (ja tietysti melkein kaikki wokkiruoat). Voi heittää sekaan mitä kaapista sattuu löytymään ja aina on hyvää! Ja valmistusaika on noin 10 minuuttia kaikkineen. Olemme jo varmaan aiemminkin saarnanneet tästä, mutta kertaushan on opintojen äiti: nuudeleita valitessaan kannattaa huomata, että nuo "perus" pikanuudelit ovat aika rasvaisia, niissä on helposti yli 20% rasvaa 100g:ssa. Tuossa kuvassa näkyvät, lasimaiset riisinuudelit eivät sisällä ollenkaan rasvaa, ja valmistuvat parissa minuutissa. Niitä ei keitetä ollenkaan, upotetaan vain kiehuvan kuumaan veteen ja annetaan pehmetä pari minuuttia. Maustepusseja niissä ei tule mukana, mutta esim. soija ja sweet-chilikastike maustavat hyvin. Tai sitten kannattaa tehdä wokista sen verran makuisaa (kuten tässä lohiwokissa), että nuudelit eivät erikseen mausteita tarvitse.

Lohiwokki
2 annosta

300 g lohisuikaleita naturel
½ paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
pätkä kesäkurpitsaa
kalakastiketta / soijaa
ketjap manisia (tai hunajaa)
sambal oelek-tahnaa (tai muuta chiliä)
punaista currytahnaa

½ pkt riisinuudeleita (meillä käytetään yleensä S-kaupoista löytyvää AROI-merkkiä, en löytänyt siitä kuvaa...)

Pilko kasvikset, laita nuudelien vesi kiehumaan. Kuullota kasviksia hetki pannulla, lisää lohisuikaleet ja ruskista varovasti. Lisää mausteet makusi mukaan. Meidän kaapissa majailee noita itämaisia mausteita vähän joka lähtöön, mutta hyvin voi soveltaa periaatteena jotain tulista, jotain suolaista, jotain makeaa. Noilla mausteilla suolaa ei erikseen tarvitse lisätä, kalakastike jota käytimme on aika suolaista. Kun nuudelien vesi kiehuu, nosta kattila liedeltä sivuun ja laita nuudelit veteen pariksi minuutiksi. Valuta, nosta lautasille ja wokkia päälle.

Hyvää, helppoa ja halpaa (ja terveellistäkin).

Ei kommentteja: