6. huhtikuuta 2007

lisää lammasta! lammascurryOlen nyt päästänyt lammasinnostukseni valloilleen, ja kun Parempi Puolisko on vielä suostunut saman pöydän ääressä syömään, niin kaikki hyvin tähän saakka. Tämän reseptin valmistamisesta olin jo pidemmän aikaa haaveillut. Nyt kun tuoreehkoa pinaattia on taas melko hyvin saatavilla, tartuin tuumasta toimeen. Uhkarohkeaa siinä mielessä, että illanviettoon oli tulossa vieraita eikä minulla ollut mitään hajua siitä, miltä tämä ruoka maistuu tai miten se onnistuu...

Lammascurrya pinaatilla
4 annosta

n. 700-800g lammasta (esim. kyljyksiä, meillä oli karitsan sisäfilettä)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 kypsää tomaattia
250 g pinaattia (meillä oli tuoretta)
1 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
3 dl vettä
½-1 dl oliiviöljyä
1 tl garam masalaa
suolaa

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi tomaatti ja liha senttisiksi kuutioiksi. Laita liha, pinaatti, tomaatit ja sipulit kattilaan ja mausta suolalla, paprikalla ja kurkumalla. Lisää vesi ja keitä n. 15 minuttia kunnes liha on mureaa. Lisää öljy ja keitä samalla sekoittaen, kunnes melkein kaikki neste on haihtunut. Lisää garam masala, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa riisin kanssa.

Ruoka oli tosi hyvää, mukavan mietoja mutta silti mausteisia makuja. Tätäkin täytyy tehdä uudelleen!

Nyt hyvää pääsiäistä kaikille, Puolenkilon keittiö poistuu takavasemmalle ottamaan mittaa arkkiviholaisestaan... Jätetään loput mysteeriksi, enemmän paljastuu palattuamme omaan keittiöön!

Ei kommentteja: