14. huhtikuuta 2007

Pariisin taivaan alla

Puolenkilon keittiö vietti yhdistettyä talvi- ja pääsiäislomaa valmiiksi katettujen pöytien ääressä, tällä kertaa maassa joka paremmin tunnetaan juustoistaan ja (huonoista?) viineistään. Kävimme ottamassa selvää, onko paikan päällä Pariisissa juotavampia edullisia viinejä kuin mitä Alkoon asti kantautuu. Emme ehtineet perehtyä perinpohjin viineihin, joten lopputulos jäi laihaksi. Toivoa ranskalaisviineillä vielä on meidän keittiössämme, sillä yksi ravintolassa tarjottu viini oli jopa hyvää!

Keväinen Pariisi oli kaunis ja lämmin: aurinko paistoi joka päivä ja lämpötila nousi iltapäivällä aina parinkymmenen asteen tienoille. Kadut olivat yllättävän siistejä, ja talot kauniita ja toisiinsa hyvin sointuvia, tämä siis keskustassa jossa liikuimme.

Vannoutuneille puuronsyöjille aamupalakulttuuri oli kokemus sinänsä; emme valinneet hotellin aamupalaa (koska 8€ paahtoleivästä ja kupista kahvia on melko suolainen hinta), vaan suuntasimme läheisiin leipomoihin nauttimaan tuoreista herkuista. Leipomoiden aamuvalikoimasta päätellen ranskalaisten aamiainen koostuu erilaisista voitaikinaleivonnaisista, kuten croissantista tai "suklaaleivistä" joissa voitaikinarullan sisään oli ripoteltu suklaahippuja. Aamiainen meillekin oli siis useimmiten croissant ja espresso.

Ja todellakin, Ranskassa (tai ainakin Pariisissa) Mäkkäristä saa myös olutta. Lounaalla nappasimme usein jotain pikaruokaa, joko tuolta jo mainitusta (kuten kuvasta näkyy), tai sitten täytetyn patongin jostain kojusta. Iltapäivällä tai illalla oli sitten menun vuoro, vähintään kaksi ruokalajia. Parhaasta ateriasta enemmän tarinaa seuraavassa postauksessa...

3 kommenttia:

Sohvi kirjoitti...

Oi voi *vihertyy kateudesta*! Oli varmasti ihana matka :) Otittehan paljon ruokakuvia? ;)

ylimuuli kirjoitti...

En ollut huomannut edellisen postauksen ilmoitusta reissusta kun en ole suuri lampaankuluttaja, joten kävin täällä alvariinsa ihmettelemässä, että mihinkä olet kadonnut. Siis ihanaan Pariisiin! Tervetuloa takaisin. :-)

Olen jo kovin utelias perehtymään matkan antiin tarkemminkin :-P

cebic kirjoitti...

oi ihanaa, olette olleet pariisissa!
itse kävin siellä ehkä kolmisen vuotta sitten. ei päästy ees eiffel-torniin kun se oli eristetty jääpuikkosateen takia ja riemukaari oli remontissa. ehh. tuo on hassua, et mäkkärissä tarjotaan olutta, sama juttu oli esim. kreikassa. siellä tosin oli jotkut kampanjapäivät ja tuli kaks ihan hervottoman suurta tönteliä olutta sen mätön lisäks. oon muuten tosi katkera, kun keskustassa ei oo enää mäkkäriä, eikä autottomana oikein hotsita tonne teollisuusalueelle lähteä täydellisten burgerien takia :D
pastasalaattia tein juuri tällä viikolla ja muutenkin ei nyt salaatti maistu, mutta kiitos vinkistä! käyn katsomassa ohjeen jahka taas kerkeän.
laittakaahan paljon kivoja kuvia tänne blogiin reissustanne :)