17. huhtikuuta 2007

Pieni punainen kana ja ystävänsä vuohi


Joni ja Jenni liemessä postasivat jo aikaa sitten tämän vuohenjuustokanan. Silloin jo päätin että tuota on kokeiltava "hetimiten"... ja niinpä jo noin 3 kk myöhemmin pääsin asiaan kiinni. Opittuani aiemmista kokemuksista että ohjeita on hyvä lukea ainakin kerran kokonaan ja huolella, seurasin alkuperäistä reseptiä aika lailla tarkasti.

Vuohenjuustokana
4 kana-annosta, sopii salaatin kanssa 2 hengelle ja isompien lisukkeiden kanssa 4:lle

4 kpl broilerin rintafileitä naturel (meillä oli Atrian ohuita filepihvejä)
1 pkt vuohenjuustoa (meillä oli tuorejuustomaista, pyramidiboksissa saatavaa Chavroux:ta)
6 kpl aurinkokuivattua tomaattia (meillä oli öljyttömiä)
2 kourallista basilikan lehtiä
pippuria
suolaa

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Paista fileisiin pannulla kaunis väri, mausta pinta suolalla ja pippurilla. Sekoita vuohenjuustoon silputut aurinkokuivatut tomaatit ja hienonnetut basilikanlehdet. Koska meillä oli käytössä tuorejuusto, emme lisänneet öljyä, ettei tahnasta tulisi liian pehmeää. Levitä tahna kanafileiden päälle, kypsennä uunissa vielä noin 10-15 minuuttia, riippuen siitä kuinka kypsäksi paistoit fileet pannulla.

Lisänä tarjosimme raikasta vihersalaattia. Tällaisenaan tämä on mukavan raikas ja kevytkin päivällinen. Turha kai edes sanoa, että TODELLA hyvää oli tuo kana... Mutta minähän olenkin juustojen suhteen jäävi arvostelemaan. Parempi Puoliskokin piti tästä kyllä kovasti. Jää ehdottomasti vakiresepteihimme! Kiitos liemikeittiölle hyvästä reseptistä!

2 kommenttia:

ylimuuli kirjoitti...

Itse olen harrastanut samaista reseptiä jo useamman vuoden ja aina se maistuu herkulta :-P Tosin olen aina käyttänyt perinteistä chevreä... Täytyykin siis kokeilla taas, kultako maistuu pehmeän vuohen kanssa!

oliivia kirjoitti...

Kyllä kannattaa kokeilla, yllätyksekseni juusto oli aika jämäkkää eikä lähtenyt valumaan pois kanan päältä uunissa. Ja kyllä oli hyvää!