Tätä ruokaa kehitellessä aivot löivät täysin tyhjää (minkä huomaa lopputuloksestakin), eikä asiaa juuri auttanut ruokakaupan kehno tarjonta... Alunperin tästä piti tulla jugurttimarinoitu mango-avocado-katkarapusalaatti. Kaikki hyvin kunnes pääsin avocadohyllylle... Tyhmempi luulisi että siinä vaiheessa kun avocadot tänne saakka ehtivät, ne olisivat jokseenkin lähellä kypsiä. Mutta ei. Näillä olisi voinut vaikka tappaa. En kuitenkaan uskonut siellä kaupassa niiden olevan NIIN raakoja, ja otin päättäväisesti yhden mukaani. No, siinä vaiheessa kun yritin halkaista avocadoa ja irrottaa puolikkaita toisistaan alkoi jo hymy hyytyä. Niinpä avocado jäi pöydälle kypsymään ja salaatti muutti hiukan luonnettaan.
Jostain syystä olin saanut päähäni että ruokajugurtti ja mangochutney olisivat hyvä yhdistelmä, ja siitä tämä koko idea lähti. Kyllähän tästä jokseenkin hyvää tulikin, mutta suosittelen tarjoilemaan mieluummin paahtoleivällä kuin salaattipedillä. Tämä kaipaa jotain rapeaa ja mietoa kumppanikseen.
Mango-katkarapusalaatti jugurtti-mangochutneymarinadissa
4 hengelle
180 g katkarapuja
1 tlk mangosuikaleita
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl ruokajugurttia
2 rkl mangochutneyta
pippuria
suolaa
Sulata katkaravut hyvin. Pilko mango, hienonna sipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kaikki ainekset, mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.
Tarjoa salaatin kera tai paahtoleipien päällä.
Tämä sösserö olisi kaivannut jotain rapsakkaa ja raikasta ainesosaa. Olisikohan kirpeä omena sopinut sekaan? Paahtoleivän päällä sotku toimi hyvin, mutta salaatin kanssa oli vähän siinä ja siinä. Kehitysideoita otetaan mielellään vastaan...
Jostain syystä olin saanut päähäni että ruokajugurtti ja mangochutney olisivat hyvä yhdistelmä, ja siitä tämä koko idea lähti. Kyllähän tästä jokseenkin hyvää tulikin, mutta suosittelen tarjoilemaan mieluummin paahtoleivällä kuin salaattipedillä. Tämä kaipaa jotain rapeaa ja mietoa kumppanikseen.
Mango-katkarapusalaatti jugurtti-mangochutneymarinadissa
4 hengelle
180 g katkarapuja
1 tlk mangosuikaleita
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl ruokajugurttia
2 rkl mangochutneyta
pippuria
suolaa
Sulata katkaravut hyvin. Pilko mango, hienonna sipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kaikki ainekset, mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.
Tarjoa salaatin kera tai paahtoleipien päällä.
Tämä sösserö olisi kaivannut jotain rapsakkaa ja raikasta ainesosaa. Olisikohan kirpeä omena sopinut sekaan? Paahtoleivän päällä sotku toimi hyvin, mutta salaatin kanssa oli vähän siinä ja siinä. Kehitysideoita otetaan mielellään vastaan...
3 kommenttia:
Itse sekoitin mangochutneyn jämäni myös Bulgarianjogurttiin, oli ihanaa. Postannen siitä myöhemmin sanasen. :-) Tää säätö näyttää hyvältä! Avokado on ihanaa. Tiesitkö muuten kikkakolmosen, että kun avokadon käärii sanomalehteen, se kypsyy nopeammin. Ei tosin auta tunneissa, valitettavasti :-D
Moi ylimuuli,
kiitos avocadonkypsytysvinkistä! Muistelin että jotain tapoja oli saada se nopeammin kypsäksi, mutta en muistanut mitä...
Vaikuttaa hyvältä, olenkin innoissani mihin kaikkeen tuota mangochutneya oikein kokeilisi. Sitä kun nyt tuolla kaapissa taannisten kanapostausten jäljiltä on yhä. Tähän voisi kyllä ehkä sopia luraus limetin tai sitruunan mehua lisäksi, jos raikkautta kerran kaipasi. Hmmm... pitää kokeilla jolloinkin :).
Lähetä kommentti