19. huhtikuuta 2007

valkosipuli-yrttipatonki pikaisesti


Tätä samaista naposteltavaa voi tehdä myös ihan vaikka ranskanleivästä. Sopii hyvin salaattien ja keittojen kumppaniksi, tai vaikka noutopöytään napostelupalaksi. Tämä on siinä mielessä "laiskan emännän" versio, että leipä ei ole itse leivottua... Viitseliäs tekee tietysti herkullisen leivän itse!

Valkosipulipatonki
2 hengelle

1 esipaistettu patonki (joko vaalea tai monivilja)
n. 25 g voita tai margariinia
yrttejä (kuivatut käyvät hyvin)
suolaa
1 valkosipulinkynsi puristettuna

Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen. Sekoita mausteista ja voista tahna. Leikkaa patonkiin vinoviiltoja melkein pohjaan asti. Voitele leikkuupinnat varovasti tahnalla. Paista folion päällä uunissa n. 7 minuuttia (tai paketin ohjeen mukaan).
Voit käyttää myös ranskanleipää, jolloin voita ja mausteita tietysti tarvitset enemmän. Ranskanleipä kannattaa ehkä kääräistä kokonaan folion sisään niin se ei kuiva päältä niin pahasti.

Tämä on kyllä herkkua, menee ihan sellaisenaankin pikku iltapalana, ja on helppo ja nopea valmistaa.

Ei kommentteja: