7. toukokuuta 2007

kokeileva kasviskeittiö ilman voita

Alla postattu hapankaali-punajuurilisäke päätyi siis pääasiassa paprikan täytteeksi. Kuten kuvasta näkyy, sisälle olisi voinut laittaa vaikka vähän kuskusia imemään nestettä. Meillä ei liiemmin ole täytettyjä paprikoita harrastettu, kun muutamassa kokeilussa ovat aiemmin jääneet melko mauttomiksi. Tässä ei sitä ongelmaa ollut.

Täytetyt paprikat
1 annos

1 paprika
6 rkl hapankaali-punajuurilisäkettä
(2 rkl kuskusia, kuivana)
½ pötköä vuohenjuustoa

Halkaise paprikat ja irrota kanta. Huuhtele paprikat. Laita pellille ja täytä hapankaalilisäkkeellä, laita halutessasi sekaan myös kuskusia. Kuskusia ei tarvitse kypsentää etukäteen, se kypsyy kyllä uunissa. Nosta päälle vuohenjuustoviipaleet. Kypsennä uunissa n. 200 asteessa sellaiset 15 minuuttia, tai kunnes paprikat ovat pehmenneet ja juusto saanut kauniin värin.

Toisena kokeiluna laitoin paprikan sisään kuskusia ja purjoa, päälle lorautin hiukan valkoista balsamicoa ja hunajaa. Ja hatuksi vielä vuohenjuustoa. Hapankaalitäytteinen paprika oli mehukkaampaa ja parempaa. Näistä paprikoista tuli kyllä molemmista maukkaita ja mehukkaita, kyllä näitä tulee tehtyä tästedes useamminkin! Näissä maut olivat melko mietoja, mutta mukaanhan voi sujauttaa vaikka pikkuisen chiliä, mikäli kaipaa tulisuutta.

4 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Kiva kuulla, että risotto sekä onnistui että maistui!

Vaikka se onkin aika tuhtia sapuskaa, olen silloin tällöin tehnyt sitä lisäkkeeksikin, talvella tosin. Silloin jotenkin menee vähän tuhdimmatkin jutut. (Esim. paistettua maksaa ja suppilovahverorisottoa)

Risotto on siitäkin kiva ruoka, että sitä voi varioida ihan loputtomiin. Joskus pitäisi tehdä risotto punaviinillä, tulee aika vekkulin väristä!

Polkkapossu kirjoitti...

Aika hyvä pointti muuten: kuskusin voi heittää kypsentämättömänä uuniin. Mikseiköhän tuotakaan ole tullut ajatelleeksi! Kypsyyhän riisikin uunissa.

Aisha kirjoitti...

Kirjottelimpa juuri omalle sivulleni välimeren broileria ja täytettyjä paprikoita ohjeen :) kannattaa käydä kurkkaamassa varsinkin tuo täytettyjen paprikoiden ohje, sillä hieman samoilla linjoilla mennään :) tuo kuivan kuskusin lisääminen on kyllä hyvä idea, sillä täytetyt paprikat tuntuvat aina olevan kovin vetisiä...

oliivia kirjoitti...

Jepjep,
kuskusin mukaan heittäminen oli näitä lennossa syntyneitä ajatuksia... joskus ne ovat ihan hittejä, toisinaan ei ihan niinkään ;)
Mutta tosiaan, sopii hyvin paprikoiden sisään, ja kypsyy kyllä samassa ajassa kuin paprikatkin.