8. toukokuuta 2007

topatut tomaatit


Täytettyjen paprikoiden ajatuksesta innostuneena kokeilin samalla kertaa myös "täytettyjä" tomaatteja. Oikeastaan nämä ovat kyllä enemmän juuri topattuja eli päällystettyjä, kun ei tuollaisen tomaatinrääpäleen puolikkaan sisälle mitään mahdu. Nämä menisivät kyllä alkupalasta hyvin jollain pitkän kaavan ruokailulla...

Topatut tomaatit
syöjää kohti alkupalaksi

1 tomaatti (tässä oli kyseessä luumutomaatti)
purjoa
valkosipulia
yrttejä
viipale vuohenjuustoa tai brietä

Huuhtele tomaatit ja halkaise ne. Kaiva sisukset (siemenet ja mehu) ulos, heitä pois. Laita puolikkaan päälle (tai sisälle, miten sen nyt haluaa ilmaista) silputtua purjoa ja valkosipulia. Ripottele päälle yrttejä ja vielä päällimmäiseksi viipale juustoa. Meillä kokeiltiin vuohenjuustoa ja brietä, näistä brie tuntui toimivan paremmin kun oli hiukan voimakkaamman makuista.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Tarjoa alkupalana hiukan haaleana (maut tulevat paremmin esiin, eikä kukaan polta suutaan kuumassa juustossa). Uppoaa ainakin tällaiselle juustohiirelle aika hyvin :)

5 kommenttia:

sivuaskel kirjoitti...

Herkullista, tätä täytyy kokeilla, mutta sisuksia en kyllä heitä pois vaan tekisin niistä yrttien kera vaikka nokareet juuston päälle koristeeksi??

Nuori nainen kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää ihanalta. Näitä täytyy ehdottomastti kokeilla!

Anna kirjoitti...

Toimii nuo tomaatitkin muuten ihan hyvin kun niitä ei puolita, vaan leikkaa niistä vaan hatun pois ja sitten saksii/lusikoi sisälmykset pois ja täyttää. Mutta totta, paprikat on paljon helpompia...

Aurinkotuuli kirjoitti...

Mmmm, ihan jo maistan tämän herkun suussani. Pakko laittaa kokeiluun :D!

oliivia kirjoitti...

Niin joo, tarkennetaan sen verran että tarkoitus on poistaa vain siemenet ja mehu, ettei tule liian vetelää tomaatista. Lihat saavat jäädä niille sijoilleen tomaatin sisään.