4. toukokuuta 2007

lohipasta puhuu kevättä

Tämä lohipasta on helppo, nopea ja ihanan keväinen. Makuun tuo raikkautta omena. Lohi on tässä kylmäsavua, mutta tilallahan voi käyttää mistä sattuu tykkäämään. Pitää kuitenkin heti perään todeta, että juuri kylmäsavulohi kontrastina omenan maulle tekee tästä pastasta jotenkin sopivasti erilaisen.

Kylmäsavulohipasta
2 annosta

200 g kylmäsavulohta
1 hapahko omena
pätkä purjoa
1 valkosipulinkynsi
2 dl creme fraichea tai vastaava määrä tuorejuustoa notkistettuna kasvisliemellä
1 tl hunajaa
mustapippuria
yrttejä
suolaa

parmesania raasteena

Hienonna purjo, viipaloi valkosipulinkynsi, kuutioi omena ja suikaloi lohi. Kuullota purjoa ja valkosipulia öljyssä hetken aikaa. Lisää omena ja kala. Kuumenna hetki, lisää sitten fraiche (tai juusto ja hiukan kasvislientä) ja mausteet. Lämmitä, älä kypsennä enää pitkään.

Nauti vaikkapa tagliatellen tai linguinen keralla. Ja päälle tietysti tuoretta parmesania raasteena! Tälle annokselle sopisi varmasti joku chardonnay -tyyppinen valkoviini melkomoisen hyvin.

Ei kommentteja: