
Sillisalaatti keväiseen tyyliin
1 iso kulhollinen
2 filettä silliä (maku voi olla mielen mukaan, meillä käytetään monesti matjes-)
1 omena (hapahko, esim. Granny Smith on hyvä)
2 kananmunaa
n. 3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
1 pieni purjo
n. 150 g tuorejuustoa maun mukaan (meillä oli kevyt ruohosipuli)
Keitä kananmunat kovikis. Hienonna kaikki ainekset ja sekoita kulhossa. Sekoita joukkoon tuorejuusto, joka sitoo salaatin tahnaksi. Tarjoa paahtoleivän päällä tai tee alkuperäisen ohjeen mukaan kolmioleipiä. Kokeiltu on myös jouluna ja alkukesästä perunoiden kera. Aina toimii.
Sopii oikein hyvin kuohuviinin kera, mutta toimii myös valkoviinin tai oluen kanssa.
Tätä sillisalaattia voi suositella sillikammoisillekin, omena ja tomaatit antavat mukavaa raikkauta ja kontrastia sillin maulle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti