6. kesäkuuta 2007

ei aina voi olla perjantai...

...ja grillauspäivä! Arki-iltana ruokaidea syntyi vasta kaupassa lihahyllyn edessä: ta-daa, lihamurekettahan ei ole tehtykään aikoihin! Sinne kun tyrkkää vähän oliivia ja tomaattia ja juustoa sisään niin jo tulee hyvää. Siihen sivuun vielä omatekoiset lohkoperunat niin ateriahan onkin jo vihreää vaille kasassa.

Täytetty kesämureke
3 annosta

400 g paistijauhelihaa
1 muna
mausteita, esim:
paprikajauhetta
valkopippuria
yrttisekoitusta
suolaa

2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
kourallinen oliiveja
3 tl aurinkokuivattuja tomaatteja paloina
100 g Koskenlaskija viherpippuri -juustoa

Tee mureketaikina sekoittamalla ja vaivaamalla aineet tasaikseksi. Viipaloi valkosipulinkynnet ja sipulit sekä oliivit. Ota puolet mureketaikinasta ja taputtele pellille suorakaiteen tai soikion muotoon. Levitä päälle silputut ainekset, niiden päälle viipaleina juusto. Taputtele käsien välissä tai leikkuulaudalla toinen puolikas mureketaikinasta hieman alapuoliskoa isommaksi. Nosta pohjan päälle ja nipistele reunat umpeen. Kypsennä 225 -asteisessa uunissa n. puoli tuntia.

Lohkoperunoita varten pese ja lohko perunat. Laita lohkot kulhoon, kaada päälle hiukan oliiviöljyä ja ripottele perään haluamiasi mausteita. Meillä käytettiin tällä kertaa mustapippuria, persiljaa ja suolaa. Ravistele sekaisin niin että mausteet peittävät lohkot. Kypsennä 225 -asteisessa uunissa murekkeen vieressä n. 20 minuuttia.

Meillä mureke viihtyi erinäisistä syistä johtuen uunissa hiukan suositusta pidempään ja jäi siksi aavistuksen verran kuivaksi. Hyvää tämä kuitenkin oli, täytteissä maut pelasivat oikein mukavasti yhteen. Kyllä tämä grilliruoan puuttuessa menee alas ihan hyvin!

1 kommentti:

Tusla kirjoitti...

Ai nami! Tällaiset perusjutut toimii niin hyvin. Ja täytteillähän mureketta saa varioitua vaikka kuinka.

Ja kauniisti olet saanut aseteltua nuo sisusjutut tuonne. Herkullisen näköinen!