21. heinäkuuta 2007

ei voi kiire ahdistaa, laiskureita laulattaa...

Lomien jäätyä taa ja arjen palattua kuvioihin ei perjantaina oikein ole energiaa loihtia pöytään mitään isompaa menyytä. Pitaleivät sopivat siihen mainiosti, varsinkin kun itse leivätkin tulivat kaupan hyllystä! No, kyllä tässä reseptissä jotain joutui itsekin tekemään, mutta herkullista tuli!

Loput pitat maistuivat lounaaksi ahkeran mustikanmetsästystä ja -poimintaa sisältäneen aamupäivän päälle.

Kanapita
6 kpl

400 g broilerin ohuita filepihvejä naturel
HP:n BBQ-kastiketta
suolaa

2 pientä punaista paprikaa
salaattia
2 pientä kesäsipulia
pepperoneja

jugurttikastike:
n. 2 dl turkkilaista ruokajugurttia
2 raastettua valkosipulinkynttä
minttua
basilikaa
suolaa
mustapippuria
loraus valkeaa balsamicoa
loraus oliiviöljyä

tomaattisalsa:
½ dl Lidlin Kania-salsaa tai muuta valmista salsakastiketta
½ tuubia tomaattipyrettä
loraus vettä
1 tl sambal oelekia (tai muuta chiliä)
5 tippaa tabascoa
½ tl hunajaa
1 rkl balsamicoa

6 kpl pitaleipiä (meillä oli valmiita grahampitaleipiä)

Tee ensin kastikkeet maustumaan. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarkista ja korjaa maut tarvittaessa. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Kuumenna uuni grillivastuksilla 225 asteeseen. Mausta kanafileet HP:n BBQ-kastikkeella ja nosta ne sekä kokonaiset paprikat ritilälle uuniin. Kypsennä noin 15 minuuttia, käännä välillä sekä kanoja että paprikoita. Kun vaikuttavat kypsiltä, nosta kanat folion päälle, ripottele suolaa päälle ja kääri hetkeksi vetäytymään. Nosta paprikat kulhoon ja peitä se foliolla. Anna jäähtyä, kuori sitten paprikat, poista kannat ja siemenet ja revi ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kanafileet viipaleiksi.

Suikaloi sipulit ja salaatti omiin kulhoihinsa, laita kanat ja paprikasuikaleetkin omiin kulhoihinsa tarjolle. Lämmitä pitaleivät ohjeen mukaan ja täytä haluamallasi tyylillä. Vinkkinä voidaan todeta että kannattaa avata leipä samaan malliin kuin kebab-paikoissa, eli reilusti auki vaan niin sinne saa helpommin täytettä sisään.

Paprikasuikaleet toivat mukavan mehevää makeaa makua kokonaisuuteen. "Tsatsiki" ilman kurkkua ja mintulla maustettuna oli myös oikein onnistunut kastike. Kohtuuhelppoa, ja oikein hyvää vaihtelua vaikkapa tortillan mussuttamiselle!

1 kommentti:

Emmie kirjoitti...

Kyllä oli tiedätkö maittavat soosit pita-leivässä. Ja BBQ-sauce toi pientä hyvää ekstraa kanan makuun! Kiitos ohjeesta! :)