Keittiömme aiempien kokeilujen rohkaisemana kävimme suoraan hyökkäykseen nujertaaksemme kaalikammon lopullisesti. Tuplasti haastavana ainesosana päätimme käyttää hapankaalitölkin loput. Sekaan vähän herneitä, vähän sitä sun tätä kaapista löytyvää ja voilá, kaalikammon lopullinen karkoitus on valmis.
Hapankaalilaatikko
4 annosta
n. 500 g hapankaalia
1 kesäsipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä viipaleina
n. 400 g paistijauhelihaa
2 rkl tomaattipyrettä
ripaus cayennepippuria
loraus HP:n BBQ -kastiketta
mustapippuria
juustokuminaa
loraus worchestershirekastiketta
1 tl hunajaa
suolaa
1 tlk (n. 200 g) kikherneitä
2 raastettua porkkanaa
2 dl lihalientä
½ dl kuskusia (kypsentämätöntä)
Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattipyree sekä mausteet, anna hautua hetken aikaa. Voitele lasagnevuoka tai vastaava uunivati, kaada sinne valutettu hapankaali, kikherneet, kuskus sekä jauhelihaseos. Sekoita. Kaada päälle lihaliemi. Ripottele pinnalle korppujauhoja, kypsennä 200 -asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on rapsakan ruskea.
Tämä oli savolaisen ovela kaalilaatikko; ei edes maistunut kaalilaatikolta! Oikein hyvää arkiruokaa, helppoa ja nopeaa tehdä. Ja nyt voin ainakin teknisesti jo sanoa pitäväni kaalilaatikosta! Esteettisyyspisteitä tämän ruoan kanssa on turha kärkkyä, mutta siitä viis kun maku on kohdallaan!
Hapankaalilaatikko
4 annosta
n. 500 g hapankaalia
1 kesäsipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä viipaleina
n. 400 g paistijauhelihaa
2 rkl tomaattipyrettä
ripaus cayennepippuria
loraus HP:n BBQ -kastiketta
mustapippuria
juustokuminaa
loraus worchestershirekastiketta
1 tl hunajaa
suolaa
1 tlk (n. 200 g) kikherneitä
2 raastettua porkkanaa
2 dl lihalientä
½ dl kuskusia (kypsentämätöntä)
Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattipyree sekä mausteet, anna hautua hetken aikaa. Voitele lasagnevuoka tai vastaava uunivati, kaada sinne valutettu hapankaali, kikherneet, kuskus sekä jauhelihaseos. Sekoita. Kaada päälle lihaliemi. Ripottele pinnalle korppujauhoja, kypsennä 200 -asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on rapsakan ruskea.
Tämä oli savolaisen ovela kaalilaatikko; ei edes maistunut kaalilaatikolta! Oikein hyvää arkiruokaa, helppoa ja nopeaa tehdä. Ja nyt voin ainakin teknisesti jo sanoa pitäväni kaalilaatikosta! Esteettisyyspisteitä tämän ruoan kanssa on turha kärkkyä, mutta siitä viis kun maku on kohdallaan!
6 kommenttia:
Oooooh :-P Drooool. Pidän NIIN kaalista. Itse teen samantapaisia kaalilaatikoita välillä, tosin soijarouheella. Kikherneet lienevät hyvä lisä joukossa?
Ajattelinkin että tämä iskisi sinuun!
;)
Odotankin että apinakeittiössä kokaittaisiin soijarouheversiota tästä...:)
Haaste vastaanotettu! :-D Laitan kokaten toivottavasti jo tällä viikolla. Hyvä kiertämään!
Hienoa :)
Tulen sitten kuikuilemaan keittiön nurkalle tuloksia!
Noniin, vasta nyt taidan päästä tämän kimppuun, tällä viikolla :-D Olis aina vaan niin houkuttelevaa kokeilla kaikkia ihania ruokia HETI vaan ei se aika riitä, kummallista. Tämä on silti väijynyt mielessäni niin pitkään ja niin unelmaisena että vihdoin aion sen kimppuun!
ylimuuli, JES, olenkin jo odotellut versiotasi tästä!
Lähetä kommentti