9. elokuuta 2007

Kerrassaan maittava pasta!


Chiliä, valkosipulia, tomaattia ja oliivia -voiko näillä aineksilla mennä mitenkään vikaan? Kun reseptin takana on vielä hra Oliver, nousevat odotukset ruoan maun suhteen huomattavan korkealle. Riman korkeudesta huolimatta se ylitettiin komeasti tämän ruoan osalta. Mahtavan makuinen yksinkertainen pasta! Maussa on jotain samaa (hmm, ihanko totta?) kuin aglio olio -tyyppisissä pastoissa, ei yllätys sinänsä kun ainesluettelo on melkein identtinen...

Helppo- ja nopeatekoista arkiruokaa tämäkin. Ja täysin kasvista! Resepti on siis Jamien kirjasta Alastoman kokin paluu. Kirjasta löytyy monta muutakin erittäin herkullisen oloista kuivapastalle tarkoitettua kastiketta. Tätäkin ruokaa piti pitkään pallotella parin muun vaihtoehdon kanssa.

Spagettia tomaatilla, oliivilla ja rucolalla
2 annosta

1 valkosipulinkynsi
ripaus chiliä
kourallinen oliiveja (kivelliset ovat parhaimman makuisia)
2 kourallista kirsikkatomaatteja tai
vastaava määrä luumutomaatteja
(kourallinen tuoretta basilikaa)
mustapippuria
(suolaa)
puntti rucolaa

spagettia
parmesania

Laita spagettivesi kiehumaan.
Murskaa oliivit ja poista niistä kivet. Jamie neuvoo muistaakseni käyttämään leveäteräistä veistä lappeellaan oliivien murskaamiseen. Minä asetin oliivin pystyyn työlautaa vasten, otin sormilla kiinni kärjesta ja painoin alaspäin: kivi irtoaa helposti ja samalla oliivi murskaantuu. Pilko tomaatit, poista siemenet. Viipaloi valkosipulinkynsi. Kuullota valkosipulia ja chiliä oliiviöljyssä pannulla puoli minuuttia. Lisää oliivit ja tomaatit. Paistele hetken aikaa, pudota lämpö reilusti pienemmälle ja anna hautua sen aikaa kun spagetti kiehuu. Rouhaise mustapippuria mausteeksi, tarkista maut ja lisää suolaa jos on tarvis. Lisää aivan lopuksi revityt basilika ja rucola. Sekoita valutettu spagetti kastikkeen joukkoon ja tarjoile heti parmesanin kanssa.

Ihanaa pastaa! Tämän takia italialaistyypinen keittiö on kerrassaan nerokas: yksinkertaiset maut soivat niin hyvin yhteen.
Viiniä ei tällä erää maisteltu, mutta epäilemättä jokin italialainen punaviini kruunaisi nautinnon.

Ei kommentteja: