30. elokuuta 2007

kreppiä ja kinkkua

Kuva ei kyllä millään tapaa tee oikeutta ruoan herkullisuudelle! Täytetyt letut (ohukaiset/krepit) ovat herkkuruokaa, joskin hiukan vaivannäköä vaativia letunpaiston osalta. Kesällä niitä on mukava valmistaa muurikalla ulkona, jolloin kokki voi kätevästi samalla seurustella muiden kanssa. Tällä kertaa erikoisuutena oli olueen tehtävä lettutaikina sekä verrattain kevyt kinkkutäyte.

Kevyemmät kinkkukrepit
n. 6 lettua

1 pullo ykkösolutta
2 munaa
n. 2dl vehnäjauhoja
loraus oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria

täyte
:
n. 170 g palvikinkkua
1 dl persiljaa
1 dl maitorahkaa (rasvatonta)
200 g raejuustoa (rasvatonta)
2 rkl lempisinappiasi
½ tl mustapippuria myllystä
1 tl jauhettua paprikaa
1 dl juustoraastetta (meillä parmesanin ja emmentalin sekoitusta)

päälle:
juustoraastetta

Sekoita lettutaikinan ainekset. Tasaisen taikinan saat kun sekoitat jauhoihin ensin vain osan nesteestä ja vatkaat tasaiseksi tahnaksi. Lisää sitten loppu neste, munat ja mausteet ja vatkaa tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin ½ tuntia. Paista letuiksi. Hienonna kinkku ja persilja, sekoita täytteen ainekset. Tarkista ja korjaa makuja tarvittaessa. Annostele täyte letuille, ripottele päälle juustoraastetta ja kypsennä 225 -asteisessa uunissa kunnes juusto kuplahtelee ja on kullanruskeaa. Anna jäähtyä pikku hetki, nauti sitten herkullisesta mausta.

Oli kyllä todella herkullinen täyte, ja hyvät letutkin oluesta tuli! Sinappi ja kinkku toimivat maukkaana yhdistelmänä ja raejuusto ja rahka mehevöittivät lopputulosta juuri sopivasti. Vihersalaatti ei lienisi ollenkaan pöllömpi seuralainen näille.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Tosi hyvä idea toi rahka tuossa täytteessä! Pitääkin muistaa kokeilla. Pysyikö täyte vielä lämpimänäkin rahkamaisesti kasassa vai muuttuiko miten juoksevaksi?

oliivia kirjoitti...

kyllä se oli aika lailla kadonnut, mutta ei täyte kyllä liian juoksevaa ollut: raejuusto ja juustoraaste taisivat pitää siitä huolen. Luulen että rahka toi vain hieman mehevyyttä; sitä on kuitenkin melko vähän suhteessa muihin aineisiin.