26. elokuuta 2007

rapsakan muhevaa kanaa ja makoisia tomaatteja

Olemme viime aikoina vallan hullaantuneet Jamien resepteistä. Tämä herkku löytyi Jamien sivuilta, samainen resepti on julkaistu Jamie's Dinners -kirjassa. Yksi parhaista piirteistä näissä resepteissä on niiden helppous. Ei monimutkaisia siperryksiä, ainekset vaan kasaan ja kypsymään.
Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Menimme oikeastaan häkellyttävän tarkasti sen mukaan.

Kanaa ja makoisia tomaatteja padassa
2 annosta

2 broilerin koipi-reisipalaa
merisuolaa
mustapippuria myllystä
nippu tuoretta basilikaa, irrota lehdet ja hienonna varret
2 isoa kourallista kirsikkatomaatteja puolikkaina
2 kourallista luumutomaatteja lohkoina
puolikas valkosipuli
½ chili tai vastaava määrä chilitahnaa tai -rouhetta
oliiviöljyä

Lämmitä uuni 180 -asteiseksi. Mausta kanankoivet joka puolelta suolalla ja pippurilla ja laita uunipannuun (tai pataan). Astian pitäisi olla juuri ja juuri sopivan kokoinen. Heitä perään ensin basilikat, sitten tomaatit. Ripottele päällimmäiseksi valkosipulinkynnet (kuorineen) sekä chili. Lorauta vielä oliiviöljyä päälle. Sekoita varovasti ja kypsennä sitten uunissa n. 1½ tuntia, kunnes kanan nahka on rapeaa ja liha mureaa. Jamien mukaan pataan voisi laittaa vaikkapa papuja tai uusia perunoita lisäksi. Tai padan voisi tarjoilla spagetin kanssa. Meillä oli kuskusia, ja hyvin toimi sekin.

Maukasta ruokaa, ihana tomaatin, chilin ja valkosipulin yhdistelmä. Ja kana (tai siis broileri) oli herkullisen mureaa ja mehevää. Ennen kaikkea helppo ruoka, vaikka vähän kypsennysaikaa vaatiikin. Samalla vaivalla tekisi ruoan vaikka kymmenelle hengelle!

9 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Teidän uusien ja uusien Jamie-kokeilujen myötä tuntuu siltä et on pakko itsekin viimein tutustua herran tuotantoon :). On kyllä jännä, miten niin simppelit ainekset voi oikein yhdistettynä maistua vaan niin hyvältä.

Nyt useita kuukausia tätä blogia seuranneena uskaltaudun kommentoimaankin, olen nimittäin viimein saanut omankin blogini pystyyn! Tulin siis oikeastaan kertomaan, että Puolen kilon keittiö on linkkilistassani - sopiiko?

oliivia kirjoitti...

Kyllä Jamieen kannattaa tutustua, semminkin jos on helppotekoisen mutta mahtavan makuisen ruoan ystävä!

Kiitokset kommentoinnista, mielellään näitä lukisi enemmänkin ;)

Ja lämpimästi tervetuloa blogikeittiöiden joukkoon, aura-tomaatti-pekoni-pasta kuulosti ja näytti ainakin herkulliselta!
Ja niin, toki meidät saa linkittää!

Polkkapossu kirjoitti...

Jamie on loistohemmo, ihan empaattinenkin, tosin joskus kevyesti ärtsy.

Ensin en pitänyt hänestä lainkaan, välissä pidin puolijumalana, nyt suhteestamme on tullut platoninen ainakin minun puolestani. Mutta mainioita reseptejä ja varsinkin Italia-kirja oli kivaa luettavaa.

oliivia kirjoitti...

Katsella ja kuunnella ei oikein jaksa ketään tv-kokkeja liian kanssa.

Jamiessa kuitenkin iskee juuri yksinkertaiset ja helpot reseptit, joiden makuyhdistelmät rokkaavat!

Tusla kirjoitti...

Yksinkertainen on kaunista. :)
Täytyypä muistaa tämä repsetti, nyt kun illat alkavat viiletä ja mieli halajaa jotain muhevaa pataruokaa. Kuulostaa kerrassaan ihanalta!

Anonyymi kirjoitti...

Hei haamupäivitykset pois kiitos jooko ihanat? Tuppaavat alkaa hermostuttamaan :(

oliivia kirjoitti...

anonyymi, yritetään korjata tilanne, tosin en ole ihan varma missä vika: emme ainakaan itse ole päivitelleet "turhaan" postauksia??!!

Sorry mahdollisesta mieliharmista :(

Mikko kirjoitti...

Jos tässä puhutaan blogilistan haamupäivityksistä, niin ne voi korjata kirjautumalla sisään blogilistaan, avaamalla blogin sivun, painamalla linkkiä "Muuta tietoja". Kenttään atom-syöte

http://puolikiloavoita.blogspot.com/atom.xml

ja sama myös kenttään seurattava tiedosto.

oliivia kirjoitti...

Mikko, suurkiitokset neuvoista, eiköhän tuosta juuri ollut kyse. Ei ole tullut käväistyä blogilistan sivuilla ihan äskettäin, ja tuo haamupäivitysasia oli ainakin minulle ihan upouutta.

Nyt ei pitäisi meikäläisten enää kummitella turhaan kenelläkään ;)