14. lokakuuta 2007

hapanta, sanoi oliivinystävä kaalista

Oikeasti olen kyllä kehittynyt kovasti kaalinystävänä viime aikoina. Hapankaalia jopa ihan kaipaa! Kun bongasin joku viikko sitten tämän Ruokalan ahvenreseptin, pystyin jo saman tien maistamaan hapankaalin pehmeän maun tukemassa tuoreen ahvenen mietoa aromia. Niinpä tästä valmistui sunnuntai-illan herkkuruoka. Kylkeen vielä valkosipulikurkkuja Kulinaarikeittiön ohjeella, ja 'vot että oli ihanaa. Sunnuntain päivällisestä onkin muodostunut oikea herkutteluhetki viime viikkoina... Asiasta lisää piakkoin, mutta voin jo valottaa sen verran että valkosipuli-kermaperunoita on tullut testattua jo pariinkin otteeseen.

Suosittelen tässä ruoassa olemaan varovainen sinapin annostelun kanssa, dijon kun on ihan tymäkkää tavaraa... tarkoitus ei ole irrottaa hiuksia päästä itseltä eikä kanssa-aterioitsijoilta.

Ahvenfileet dijonkerma-hapankaalilla
2 annosta

4 ahvenfilettä

500 g hapankaalia
hiukan oliiviöljyä
1-2 tl dijonsinappia
loraus hunajaa
mustapippurirouhetta
n. 2 dl smetanaa (siis smetanaa, eikä mitään kevytfraicheja tähän)

(suppilovahveroita)

Huuhtaise hapankaalia lävikössä ja valuta hyvin. Kuullota hapankaalia öljyssä, kunnes se hieman pehmenee. Lisää mausteet ja smetana, hauduta muutama minuutti sillä aikaa kun paistat ahvenet.
Paista ahvenfileet voissa pannulla, mausta suolalla ja pippurilla.
Nostele annokset lautasille ja nauti.

Ruokajuomana toimisi vuorenvarmasti jokin hyvä, hiukan hapokas valkkari, vaikkapa Sauvignon Blanc- rypäleestä... Esimerkiksi Tuida Sauvignon Blanc, jota juo kyllä sitten ilman ruokaakin ihan sujuvasti.

6 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Mä tein aika samantapaista hapankaalihöystöä vähän aikaa sitten! (http://uneliasblogi.blogspot.com/2007/10/bratwurst-und-sauerkraut-mit-kndeln.html ) Olin vähän varomaton sinapin kanssa, ja sorruin vaihtamaan kerman/smetanan kaupan halvimpaan&kevyimpään kasvisrasvasekoitteeseen (!!) - tuli todettua että tämän ohjeen kanssa ei olisi kannattanut tinkiä "pikkuasioista"... No, seuraavalla kerralla otan mallia teistä sitten :)!

Meri, Helsinki kirjoitti...

Samoilla apajilla ollaan jälleen, itte söin just turskaa ja hapankaalia :-D Todella hyvää oli!

Polkkapossu kirjoitti...

Joku minulta kyseli joskus, mitä tarkoittaa kalan housuttaminen. No tässä kuvassa näkyy juuri se. Eli kalassa näkyy keskellä leikattu kiila, jolla on siis saatu kaikki fileen ruodot pois. Kalasta on tehty housut.

oliivia kirjoitti...

Polkkis, sitähän se.
Vaikka meillä asuukin vain aikuisia niin syömme kalamme mieluiten mahdollisimman vähäruotoisena ;)
Haukea en ole vielä oppinut kunnolla raastamaan puhtaaksi ruodoista... harmi.

kielensyöjä kirjoitti...

Tommosia hapankaalihöystöjä on tehnyt kanssa mieli kokeilla. Maha ei vaan kestä raakaa hapankaalia. Ei ole vielä tullut kokeiltua, kestääkö maha kypsennettynä sitä (siis kypsennetään se hapankaali eikä minun mahaa :D )
Mielipideasia, mutta jos olen joskus aniharvoin ahvenfilettä käyttänyt, niin en ole itse housuttanut koska minua eivät ahvenen pikkuruodot häiritse. Eiväthän ne mukavia ole mutta saa fosforia ja säästyy se "housunpunttienväliliha"

oliivia kirjoitti...

Kielensyöjä, meillä ollaan vähän neitejä noiden ruotojen suhteen, mun syömiskokemusta se häiritsee, en osaa niitä syödä. Makuasia, kuten sanoit :)