27. lokakuuta 2007

pihviä, ei perunoita


Tällä kertaa tukeudutaan vahvasti muiden blogikokkien antamaan inspiraatioon. Kokonaisuutta ja sen Atkins-henkeä inspiroi tietysti Liemessä -blogi, jossa on oikea runsauden pula vähähiilarisia reseptejä! Täysin hiilariton kuukausi on meillä vielä toistaiseksi toteuttamatta, mutta ehkä piankin... Salaattiin otimme ohjeistusta blogikokkien sikakunkulta. Maustevoi taas löytyi googlettamalla Puoliruokaa -sivuilta. Kun aivot on tyhjät, kannattaa aina turvautua ruokablogeihin ja ideoita riittää.

Pihvinä kokeilimme ensimmäistä kertaa entrecôtea, jolle ei ehkä (ainakaan meidän makuumme) tuota maustevoita olisi välttämättä tarvittu. Lisäksi onnistuin vihdoin hankkimaan kunnon grillipannun pihvien paistoa varten! No joo, myönnettäköön ettei se nyt ihan optimaali ole, kun ei ole valurautaa...

Entrecôte punaviinivoilla, aurapäärynäsalaattipedillä
2 annosta

2 reilua entrecôte- eli välikyljyspihviä
suolaa
mustapippuria myllystä

50 g voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ dl punaviiniä
suolaa
pippuria

salaattia/ salaatteja (esim. rucola, jääsalaatti, romaine)
n. 75 g Aurajuustoa
1 päärynä
aurinkokuivattuja tomaatteja

Valmista ensin maustevoi: hienonna sipuli ja valkosipuli hienoksi. Lämmitä pannu keskilämmölle, heitä sipulit siihen (ei öljyä!) ja sekoita hetken aikaa. Lisää punaviini ja hauduta kunnes viini on imeytynyt sipuleihin kokonaan. Jäähdytä hieman. Sekoita sipuliseos huoneenlämpöiseen voihin, lisää hiukan suolaa ja pippuria. Muotoile voipaperille tai tuorekelmulle voista pötkö, kääräise rullalle ja laita jääkaappiin tekeytymään ja kovettumaan.

Ota pihvit huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen paistamista. Koska pihvien paisto ei kestä kauaa, tee ensi salaattipedit valmiiksi lautasille. Huuhtele ja revi salaatit suupalojen kokoisiksi, asettele lautasille (peittämään noin puolet lautasesta). Kuori ja kuutioi päärynä, ripottele kuutiot salaatin päälle. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit, ripottele salaatin päälle. Murra Aurasta paloja ja laita ne päällimmäiseksi. Lopuksi voit vielä rouhaista mustapippuria myllystä pintaan.

Lämmitä pannu kuumaksi, taputtele pihvien pinnat kuiviksi esim. talouspaperilla. Paista pihvejä ensimmäiseltä puolelta, kunnes lihasneste pisaroi yläpintaan. Käännä ja paista toiseltakin puolelta, kunnes tapahtuu sama kuin edellä. Tällöin pihvi on medium. Jos pidät kypsemmästä lihasta, paista hiukan (esim. minuutti/puoli) pidempään. Nosta pihvit välittömästi pannulta lautasille, rouhi päälle reilusti mustapippuria ja hiukan suolaa. Leikkaa viipaleet maustevoista ja nosta pihvien päälle. Nauti hyvän punaviinin kera.

Meillä ruokajuomana oli Libanonilainen Chateau Ksara Reserve du Couvent. Se on ennenkin todettu loistavaksi pihviviiniksi, eikä se tälläkään kertaa pettänyt. Ksara sopisi mainiosti myös riistaruoille, siinä on hiukan savuisuuteen vivahtavaa makua.

Ei kommentteja: