29. lokakuuta 2007

vuohenjuustosalaatin toinen tuleminen

Pientä välikevennystä kakkujen ja pihvien väliin... Pirun hyvä vuohenjuustosalaatti on varmaan ollut yksi suosituimmista Puolen Kilon keittiöön johtaneista linkeistä. Sittemmin sitä on kokeiltu myös valkoisen balsamicosiirapin kera, hyvää niinkin. Tällä kertaa mukaan pääsivät endiivit ja kastikkeeksi rosmariinihunaja... mmm, hyvää...

Tee perussalaatti kuten alkuperäinen ohje neuvoo. Endiivit (tai siis nämä olivat kyllä salaattisikuria) kannattaa huuhdella lämpimällä vedellä huolellisesti ja valuttaa. Pilko ne hyvin pieniksi suikaleiksi, sillä endiivi on jokseenkin kitkerän makuinen kasvis.

Rosmariinihunaja

2 oksaa tuoretta rosmariinia (sikäli kun Israelista asti tuotu on täällä enää tuoretta)
n. ½ dl hunajaa

Laita hunaja ja rosmariininoksat pieneen kasariin, lämmitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, jotta rosmariini luovuttaa makua hunajaan. Nosta rosmariininoksat pois ja valuta hunajaa salaatin päälle kastikkeeksi.

Salaattisikuri piiloutui hyvin salaatin kokonaisuuteen ja rosmariinihunaja kruunasi koko komeuden!

4 kommenttia:

ylimuuli kirjoitti...

Pata kattilaa soimaa! Mulla on teiltä rästissä ainakin uunibroileri (tää on jo pakkasessa odottamassa), kananmuna-artisokkapitsa (jota miehenpuolikas kyselee alvariinsa) ja tää vuohissalaatti :-D Millä ajalla ja millä mahalla, kysyn vaan! Ei vaan ihanaa kun on hyviä respoja plakkarissa.

oliivia kirjoitti...

Älä jo muuta sano!
Kohta on ihan pakko kokeilla tuota luomu"jäätelöä"kin, sen verran herkullisia annoksia olet siitä kokkaillut!

Polkkapossu kirjoitti...

Huh, olipa tiukka kisa. Jännityksellä kävin aina vaivihkaa katselemassa tilanteen kehittymistä. Kiitos vastuksesta, lupaan kyllä testata kakkua.

Paitsi että... rästissä alkaa tosiaan olla jo vähän vaikka mitä niin täältä kuin Ylimuuliltakin. Tee siinä sitten omia juttuja välissä. Luomubanaani on kyllä ehdottomasti kokeiltava tsydeemi.

oliivia kirjoitti...

Huhhuh tosiaan, tiukka oli taisto! Kiitokset vaan, ja melkein voittanuttakin kakkua kannattaa kyllä testata mutta ollos varoitettu että siinä tosiaan on se puoli kiloa voita ja sitä myöten maut! Mutta hyvää kuin mikä.
Muulin banaanit on kyllä listalla, samoin kyllä possukeittiöstäkin useampi resepti...
Pistit kyllä haastavan aiheen seuraavalle kuulle, nimim. vannoutuneet lihansyöjät