10. marraskuuta 2007

broileria chilikermassa

Tämä on helppoa arkiruokaa, ja maut ovat mukavasti sekasotkua idän ja lännen väliltä. Ei siis liian itämaista mutta pientä juonenkäännettä Aasian suuntaan löytyy. Valmistus on helppoa ja kohtuullisen nopeaakin. Värimaailma humpsahti kerralla auringoksi pimeään syksyyn, kun sekä kastikkeeseen että riisiin laitettiin kurkumaa.

Broilerifileet chilikermassa
4 annosta

4 ohutta broilerin fileleikettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
½ tl kurkumaa
2 dl ruokakermaa
reilu loraus thai sweet chili -kastiketta
maizenan vaaleaa suurustetta

Hienonna sipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja kurkumaa keskilämmöllä oliiviöljytilkassa hetken aikaa. Lisää kerma ja sweet chili-kastike. Kiehauta, lisää maizenaa ja anna saostua. Paista broilerfileisiin kaunis ruskea paistopinta toisella pannulla ja laita sitten fileet kastikkeeseen hautumaan. Hauduta keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Tarkasta vielä maut ja korjaa tarvittaessa.
Keitä lisukkeeksi riisiä.

Tässä ruoassa on ihanan pehmeän tulinen maku, jossa on aavistus makeuttakin mukana. Kannattaa kokeilla!


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa ihanalta. Chili ja broileri käy tosin hyvin yhteen. Lapsetkin varmasti tykkää tästä joten nappasin ohjeen, jota kokeilen heti ensi viikolla.

oliivia kirjoitti...

Hei anonyymi vierailija :)
hauskaa että löysit kiinnostavan reseptin, käyhän sitten kertomassa maistuiko!

Anonyymi kirjoitti...

Heipähei!

Linkitän teijät omaan blogiini. Jo pelkästään nimen perusteella tämä on ihastuttava blogi! Sisällöstään puhumattakaan. NAM.

oliivia kirjoitti...

Moi Elli, kiitos vaan, laitahan omakin osoitteesi niin päästään vastavierailulle!