26. marraskuuta 2007

juurikin niin!

Lieneekö muiden keittiössä samoja ongelmia, meillä ainakin tulee kokattua melkein poikkeuksetta kaikkea yli kahden hengen perheen oman tarpeen. Huolimatta melkein yhdeksän vuoden tarmokkaasta harjoittelusta en vieläkään osaa valmistaa ruokaa kahdelle niin ettei sitä jäisi tähteeksi. Näin kävi myös Jamien uunipunajuurille. Onneksi hädän ollessa suurin on apukin lähellä: useista blogeista ja nettiresepteistä löysin osviittaa punajuuripastalle. Mikäs sen sopivampaa maanantairuokaa kuin lämmitellä tähteistä aurajuustoista punajuuripastakastiketta! Punajuuri antaa kyllä muille aineksille ihanan syvänpunaisen värin. Pasta on nopeatekoinen vaikket olisikaan juuri eilen tehnyt Jamien uunipunajuuria: voit korvata ne valmiiksi purkitetuilla etikkapunajuurilla. Lähinnä taisimme seurata tätä Ruokalan reseptiä, joskin aika löyhästi.

Punajuuri-aurapasta
2 annosta

n. 2 kokonaista punajuurta Jamien uunipunajuurista tai etikkaan säilöttynä purkista
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi tai uunipunajuurten valkosipulit
n. ½ dl punajuurten lientä (purkista tai uunipunajuurista)
n. 50 g aurajuustoa
mustapippuria
suolaa
tilkka vettä tarvittaessa

Pilko tai raasta punajuuret, hienonna sipuli ja valkosipuli. Lämmitä sipuleita ja punajuuria pannulla (käytä öljyä jos on tarpeen), lisää sitten neste ja suurin osa aurajuustosta muruina. Anna juuston sulaa ja kastikkeen saostua. Keitä pasta ja anna kastikkeen hautua sillä aikaa.

Sekoita kypsän pastan joukkoon kastike, nosta annokset lautasille ja ripottele päälle loput aurajuustot. Nauti ihanasta makuyhdistelmästä! Veikkaan että Ylimuuli mukkelismakkelis lisäisi tähän vielä hapankaalia... ei huonompi idea sekään.

Tämä oli luvalla sanottuna kyllä to-DEL-la hyvää pastaa. Kukapa nyt aurajuustosta ei pitäisi... Auran voi toki korvata esim. vuohenjuustolla jos on päässyt käymään niin ikävästi että ei aurasta pidä.

3 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Jaahas vai että happanskaalia pitäis kokeilla :-D En ole vielä menettänyt muulinsydäntäni Auralle, epäilen että tämän ohjeen johdosta se voisi tapahtua, kunhan pääsen maidottumuuden pannasta. Sitä ennen voisi kokeilla vaikka soijatuorejuustolla niin tulis sekin tyypattua! Arvaa juiliiko maidottomuus, kun olis niin paljon kaikkea kokeiltavaa. Toisaalta, tuleepahan testattua jokaikinen soijatuote ja käännettyä kaikki kauratuotteet.

oliivia kirjoitti...

Laitahan ihmeessä soijaversio tulemaan, jahka kerkeät! Luulenpa että hapankaali sopisi muikeasti tähänkin ruokaan!

Tusla kirjoitti...

Tututlta kuulostaa. Kahdelle ihmiselle kokkaamminen on vaikeaa. Käsittämättömän vaikeaa mitoittaminen oli silloin, kun muutti ekan kerran lapsuudenkodista yksin asumaan, viiden hengen satsien sijaan pitikin kokata vain yhdelle. Haasteellista!