25. tammikuuta 2007

viikonlopun lähestyessä l. viiniä, viiniä

Vuosi sitten jouluna ihastuimme ikihyviksi herrojen Berglund ja Rinta-Huumo teokseen Viinistä viiniin. Joulupukki taisi tuoda sen sukuun, ei tosin meille, ja alennusmyynneistä tarttui sitten oma kappale mukaan.

Perheyksikkömme Parempi Puolisko on kyllä jonkinmoinen viinin tuntija, varsinkin Espanjan ja Chilen punaviinien osalta. Liian usein sokko-ostokset Alkosta ovat kuitenkin päätyneet pataan tai viemäriin liian huonoina juotaviksi. Kirjan avulla halvoistakin (jopa alle 7 euron) viineistä löytyy ihan maistelemisen arvoisia helmiä! Helposti innostuvana Oliivia sitten tilasi VIINI-lehden kotiin kannettuna, ja nyt kirja tulee sitten joka vuosi jo syksyllä lehden lukijalahjana... Kirjan innoittamana olemme innostuneet myös hyvistä valkkareista joita emme aiemmin juuri nautiskelleet lainkaan.
Taidanpa lisäillä tännekin maistelukokemuksia sitä mukaa kun niitä kertyy, ja samalla viinikirjan kuvaukset viineistä...

Vinkkinä teille joita viinit kiinnostavat, Elisan sivuilta löytyy viinistä viiniin kirjan sisältöä aika hyvin, ja palvelu on ilmainen. Olen käyttänyt tätä ja ruoasta viiniin- palvelua silloin tällöin, ja kyllä ne asiansa ajavat hyvin! Ruoasta viiniin -palvelulla saa mukavasti uusiakin viinivinkkejä eri ruokalajeille.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uudelle blogille, lupaava alku ja kiva sivupohja! :)

Viinistä viiniin on ihan loistava opus. On meiltäkin hutiostokset jääneet huomattavasti vähemmälle kirjan ansiosta.

Jos maailmalla reissaatte ja sieltä viinejä hankitte, kannattaa tutustua Hugh Johnsonin Pocket Wine Bookiin. Ilmestyy myös kerran vuodessa ja on enemmänkin tuottaja painotteinen. Tämän kirjan saatavuus voi tietysti siellä susirajalla olla vähän hiljainen mutta kannattaa pippahtaa esim. www.hobboks.fi nettikaupassa.

Jäämme kuulolle odottelemaan uusia postauksia!:) Vesi kielellä!

oliivia kirjoitti...

Kiitos!
Laitetaan kuvia mukaan kunhan saadaan kameran akut taas henkiin.

Ja kiitos kirjavinkistä, jos täältä ei löydy niin pitää etsiskellä Helsingin ohi vilahtaessamme ;)