21. helmikuuta 2007

burgereita pikanälkään


Tämä oli taas sitä maanantairuokaa... Kun tulee töistä kotiin ja pitäisi lähteä kauppaan, on jo niin nälkä että ruoan on oltava nopeatekoista. Sitäpaitsi maanantaisin tekee monesti mieli syödä jotain "herkkuja", jolloin esim. kaalilaatikko tai pinaattikeitto ovat poissa pelistä, vaikka muuten hyviä ruokia ovatkin. Tällä kertaa aivot löi aika tyhjää joten ratkaisuksi löytyivät omatekoiset hampurilaiset. Fuskasimme vähän sämpylöissä ja kastikkeissa, muuten kaikki oli tuoreehkoa tavaraa.

Burgerit
4 annosta

350 g paistijauhelihaa
1 kananmuna
mustapippuria
chilirouhetta
persiljaa
suolaa
juustokuminaa

punasipulia
valkosipulia

hampurilaissämpylöitä
salaatinlehtiä
tomaattia
kurkkusalaattia
hampurilaiskastiketta / majoneesia

Tästä se lähtee:
Tee jauhelihasta, kananmunasta ja mausteista pihvitaikina. Anna makujen tasoittua hetken aikaa, muotoile sitten taikina pihveiksi leivinpaperin päälle pellille. Voit tietysti paistaa pihvit myös pannulla, mutta nopeammin/ helpommin ne valmistuvat uunissa. Laita pihvit 225 -asteiseen uuniin n. 25 minuutiksi.
Viipaloi puna- ja valkosipulit. Kuullota öljyssä pannulla, kunnes viipaleet pehmenevät.

Käytä hampurilaissämpylöitä nopeasti ritilän päällä uunissa. Kasaa hampurilainen haluamillasi lisukkeilla, ota kaksin käsin kiinni ja nauti.

Näistä nyt ei tullut mitään mieltä räjäyttävää makuelämystä, mutta ihan hyvää maanantain "pikaruokaa" ne olivat. Varmaankin lopputulos olisi ollut parempi jos olisi viitsinyt tehdä jonkin kastikkeen itse kaupan valmiskastikkeen sijaan.

Ei kommentteja: