5. helmikuuta 2007

Jamien paras valkosipulileipäTässäpä herkkuleipä keiton tai salaatin seuraan. Jamie's Italy -kirjasta ensimmäinen kokeilemamme resepti oli pizza: kuvat olivat NIIIIN herkullisia... Pizzakin oli hyvää, siitä varsinaista postia sitten myöhemmin. (mikäli mielitte pizzaa, voitte kurkata Sohvin postausta aiheesta)

Pizzojen yhteydessä oli kuva myös parhaasta valkosipulileivästä, ja sekin näytti niin herkulliselta että kokeilemaan oli päästävä. Ja herkullista se onkin! Ylemmässä kuvassa on hiukan epäortodoksinen versio ruohosipulilla ja juustoraasteella, tuossa alla on melkein aidon reseptin mukainen.


Huomasinkin juuri, ettei Sohvi onneksi lannistunut pizzakokemuksestaan, vaan onkin jo ehtinyt myös leivän kokeilemaan. Ohje leipään löytyy siis helposti Keittokomerosta

Alkuperäiseen reseptiin kuuluvaa sileälehtistä persiljaa on tosiaan aikas lailla vaikeaa saada täällä käsiinsä, joten meillä on käytetty jo ainakin tuoretta basilikaa sekä kuivattua persiljaa. Molemmat toimivat mainiosti! Valmiin leivän pinnalle kannattaa kyllä vielä suihkauttaa oliiviöljyä hiukkasen.

Ei kommentteja: