13. maaliskuuta 2007

eet chikin! syökää kanaa! (thai-maustettu kanapata)


Ja taas pataa... Olen Jennin kanssa samaa mieltä siitä, että padat ovat hyviä talviruokia; niitä voi muunnella melkein loputtomiin, ne ovat helppoja valmistaa ja aina herkullisia! Tämä pata on yksi itämaisten reseptien suosikeistamme. Tätä pataa tehdessä opimme myös ensi kertaa, miten iso ero on kuivatulla ja tuoreella inkiväärillä! Toisin kuin monia patoja, tätä ei välttämättä tarvitse hauduttaa kolmea tuntia. Mutta mutta: tämä on sellainen ruoka joka kannattaa EHDOTTOMASTI tehdä reilusti etukäteen, mieluiten edellisenä päivänä. Maut tasoittuvat ja muhivat uskomattoman paljon paremmiksi (uskokaa huviksenne, on kokeiltu pariinkin otteeseen).

Valmistusaika on noin 30 min ja ohjeesta tulee noin 3 annosta. Ohjeen olemme bonganneet S-ryhmän ruokapokkarisarjasta, muistaakseni kirja nro 5.

Thai-maustettu kanapata

400 g ohuita broilerin fileeleikkeitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
½ sitruunaruoho (tai 2 tl sitruunaruohotahnaa purkista)
1 rkl tuoretta inkivääriä
ripaus kuivattua chiliä
1 prk (pieni) kookosmaitoa
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
1 rkl punaista currytahnaa
(vettä)
suolaa
valkopippuria

ruokajugurttia
jasmiiniriisiä

Leikkaa fileet reiluiksi suikaleiksi. Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Ruskista kanapalat ja sipulit padassa (tai pannulla, ja siirrä pataan/ kattilaan). Lisää inkivääri, chili ja paloitellut tomaatit, kuullota hetki. Lisää kookosmaito, tomaattipyre, sokeri ja currytahna sekä suolaa ja pippuria. Lisää tarvittaessa vettä. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.

Tarjoa seuraavana päivänä jasmiiniriisin ja ruokajugurtin kanssa.

Ruoassa on ihana inkiväärin sitruunainen tuoksu. Maut ovat mukavasti itämaiset; sopivan tulista, muttei kuitenkaan liiaksi. Ruokajugurtti pyöristää makuja sopivasti. Tätä voisi aina syödä liikaa... Joskus olemme kääräisseet tähteet seuraavana päivänä fajitasten täytteeksi.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Tein tätä mahtavan maukasta kanapataa. Maku ja ulkonäkö oli juuri kuvatunlainen. Maut ehtivät jonkin verran tasoittua kolmen tunnin seisottamisellakin, odotan vielä huomista...
Kiitos hyvästä ohjeesta!

oliivia kirjoitti...

Hauska kuulla että tykkäsit reseptistä!
Meidän kokemusten mukaan se on tosiaan seuraavana päivänä vielä ihan eri makuista -oikeastaan ainoa ruoka jossa ollaan ihan radikaali ero huomattu noin viiden tunnin (jos tekee ruoan aamulla ja syö illalla) ja vuorokauden vetäytymisen välillä.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään tämä maistui miedommalta, tasaisemmalta. En lämmittänyt kovin kuumaksi, maut tulevat paremmin esiin silloin. Kuin eri ruoka, sanoisin.
-Jää ehdottomasti valikoimiini!

oliivia kirjoitti...

Liian kuuma ruoka ei tosiaan ole herkullisinta...
hauska kuulla että sait tästä uuden reseptin vakiovalikoimaan!