12. maaliskuuta 2007

Kevyehkö katkarapu-rucolapasta


Tämä on taas niitä reseptejä, jotka sattuivat heti silmään Jamie's Italy -kirjasta. Ihanan raikkaan ja kevyen oloinen katkarapu-rucolapasta. Ja helppo ja nopea valmistaa: pisimpään menee pakastekatkojen sulatuksessa! Teimme aika tarkalleen Jamien ohjeen mukaan, tosin kahdelle hengelle.

Spagettia katkaravuilla ja rucolalla
2 isoa annosta

1 valkosipulinkynsi
pari ripausta kuivattua chiliä
oliiviöljyä
n. 200 g pakastekatkarapuja
½ pientä lasillista valkoviiniä
1 rkl aurinkokuivattua tomaattia pyreenä (n. 5 tomaattia ajettu tehosekoittimessa)
sitruunamehua
suolaa
pippuria
pari kourallista rucolaa

spagettia (meillä täysjyvä)

Laita spagetti kiehumaan. Sillä välin kun se kypsyy, kuullota chiliä ja hienonnettua valkosipulia pannulla öljyssä. Kun valkosipuli alkaa ottaa väriä, lisää sulatetut katkaravut pannuun ja kuullota / paista pikaisesti. Alenna vähän lämpöä ja lisää valkoviini sekä aurinkokuivatut tomaatit pyreenä. Hauduta varovasti hetken aikaa (katkaravut muuttuvat nopeasti purukumiksi jos niitä keittää...). Nosta pannu liedeltä, lisää sitruunamehua ja puolet rucolasilpusta. Tarkista maut, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Valuta al dente-kypsä spagetti ja lisää pannuun. Sekoita hyvin, jaa kahdelle lautaselle ja ripottele loput rucolasta annosten päälle. Tarjoa heti parmesanin kanssa.

Tämä pasta oli ihanan raikasta, sopivan chilistä mutta ei liian tulista. Katkaravut onnistuivat hyvin ja rucola antaa myös sopivaa tuoreutta ja makua annokseen. Ruoka oli myös todella nopea valmistaa.

Ruokajuomaksi nautimme valkoviiniä, siitä enemmän alla...

Ei kommentteja: