2. maaliskuuta 2007

Lohi setä Samulin sylissä (lohitoastit)

Pitihän sitä kehuttua toastia heti päästä sitten kokeilemaan. Tällä kertaa kaupasta oli tarttunut mukaan graavilohta ja voimakasta Koskenlaskijaa, jotka pääsivät pääosaan näissä leivissä. Minulla on riippuvuussuhde toasteihin, söisin niitä varmaan joka päivä jos järjen ääni ei aina astuisi väliin...

Lohitoastit

graavilohta
voimakasta Koskenlaskijaa
purjoa
valkosipulia
Dijon-sinappia / BBQ -kastiketta
persiljaa / yrttejä maun mukaan

Voitele leivät sinapilla tai BBQ-kastikkeella. Nosta pohjakappaleet grilliin, päälle viipaleita juustoa, purjo-valkosipulisilppua, lohiviipaleita ja vielä vähän juustoa. Toinen sinapilla / BBQ-kastikkeella voideltu leipä kanneksi ja grilli kiinni. Jos haluat leivistä ihanan rapeita, voitele ulkopinnat sipauksella voita tai margariinia. Grillaa noin 4 minuuttia, jolloin lohikin kypsyy juuri sopivasti.

Malta jäähdyttää toasteja hetki, ettei suu pala...

Ihanaa iltapalaa oluen tai valkkarin kera!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ensivisiitillä, googlasin pinaattikeittoa ja päädyin tänne :) Sain viitisen vuotta sitten toastmakerin ja kyllä, niihin tulee ihan hirmuinen himo ja niitä söis aina. Mun suosikkitäyte on mozzarella + tomaatti, ruisleivän välissä ketsuppi ja juusto. Tuo lohihomma täytyy kyllä kokeilla. Ihania herkkuja täällä, pitääpä katsella alusta asti :)

oliivia kirjoitti...

Moi Teija,
kiva että olet löytänyt tänne sattumalta ja toivottavasti löytyy kokeiltavia ruokia!
Meillä kokkaillaan melkein joka päivä, joten koko ajan tulee jotain uutta tännekin.

Pitää kokeilla tuota tomaatti-mozzarellayhdistelmää toastina, on varmasti herkullista!