3. maaliskuuta 2007

ihan paras pastasalaatti! (Paolan pastasalaatti)

Pääsimme lopulta kokeilemaan tätä Pastanjauhajilta bongattua Paolan pastasalaattia perjantai-illan ruoaksi. Alkuperäisen ohjeen löydätte tuolta jauhantasivuilta, meillä siihen tehtiin pari pientä muutosta; Nigellan vaikutuksesta punasipulia marinoitiin limemehussa, ja salaattiin lisättiin vielä -kuinkas muutenkaan- oliiveja! Valmiiksi grillattua broileria emme liene koskaan ostaneet omaan keittiöömme; lapsuudesta siitä toki on muistoja. Täytyy kyllä sanoa että valmiiksi grillattu broileri toimi ainakin tässä ruoassa aivan loistavasti!

Näin se meillä tehtiin:

Paolan pastasalaatti
4 - 8 annosta (4 pääruokana)

1 grillattu broileri
½ pakettia penne tricolore -pastaa
½ "orange flesh" -meloni
1 prk Barilla-pestoa
pari nippua rucolaaa
½ ruukku tammenlehtisalaattia
2 pientä punasipulia
limemehua
oliiveja
kourallinen pinjansiemeniä
parmesania lastuina
(mustapippuria)

Kasaa näin:
Laita pasta kiehumaan, suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita sipulirenkaat marinoitumaan limemehuun. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja laita sivuun jäähtymään. Paloittele meloni, huuhtele salaatit. Irrota lihat kanasta (poista nahka) ja pilko isohkoiksi paloiksi. Kun pasta on kypsää, valuta siitä vesi ja säikäytä kylmällä vedellä nopeasti. Sekoita kulhossa kana ja kasvikset (revi salaatit pienemmiksi paloiksi) sekä pestokastike; rouhaise sekaan hiukan mustapippuria mausteeksi (meillä tämä unohtui). Asettele päälle punasipulirenkaat, ripottele pinjansiemenet pinnalle ja lopuksi vuole esim. kuorimaveitsellä tuoreita parmesanlastuja pinnalle.

Tämä salaatti oli valtavan hyvää! Kokonaisena grillattu broileri oli ihanan mehukasta, meloni toi makeutta ja punasipuli raikasta kirpeyttä kokonaisuuteen. Pesto kastikkeena on todella hyvä idea; salaatti on maukasta eikä lainkaan tunkkaista kuten kermaviili-majoneesi-kastikkeella tehdyt pastasalaatit pahimmillaan. Kaiken kaikkiaan tässä maut osuvat kohdalleen todella hyvin. Tätä salaattia kannattaa kyllä kokeilla! Kiitokset Pastanjauhajille ja Paolalle tästä loistoreseptistä!

Salaatin kanssa nautimme romanialaista Val Duna Chardonnayta. Kuten jo aiemmin on tullut kehuttua, tässä on valkkarissa on loistava hinta-laatusuhde. Se sopii hyvin myös kanaruokien kaveriksi, ja tässäkin kohtaa se toimi hyvin. Salaatin kaverina siitä löytyi uutta raikkautta joka sopi hyvin salaatin makuihin.

Kyllä syöminen on sitten ihanaa...

3 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Peston käyttö salaattisoosina on kyllä loistoidea. Samaiselta taholta opin aikanaan myös peston kippaamisen pannulle paistettujen perunoiden sekaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä taas kaikki toimi! Pesto oli tosiaan hyvä idea, samoin meloni ja parmesaanilastut korostivat hienosti makuja.

oliivia kirjoitti...

Tätä(kään) reseptiä ei voi liikaa hehkuttaa! TODELLA hyvää... kaikki maut vain pelaavat niin hyvin yhteen.