
Näin se meillä tehtiin:
Paolan pastasalaatti
4 - 8 annosta (4 pääruokana)
1 grillattu broileri
½ pakettia penne tricolore -pastaa
½ "orange flesh" -meloni
1 prk Barilla-pestoa
pari nippua rucolaaa
½ ruukku tammenlehtisalaattia
2 pientä punasipulia
limemehua
oliiveja
kourallinen pinjansiemeniä
parmesania lastuina
(mustapippuria)
Kasaa näin:
Laita pasta kiehumaan, suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita sipulirenkaat marinoitumaan limemehuun. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja laita sivuun jäähtymään. Paloittele meloni, huuhtele salaatit. Irrota lihat kanasta (poista nahka) ja pilko isohkoiksi paloiksi. Kun pasta on kypsää, valuta siitä vesi ja säikäytä kylmällä vedellä nopeasti. Sekoita kulhossa kana ja kasvikset (revi salaatit pienemmiksi paloiksi) sekä pestokastike; rouhaise sekaan hiukan mustapippuria mausteeksi (meillä tämä unohtui). Asettele päälle punasipulirenkaat, ripottele pinjansiemenet pinnalle ja lopuksi vuole esim. kuorimaveitsellä tuoreita parmesanlastuja pinnalle.

Salaatin kanssa nautimme romanialaista Val Duna Chardonnayta. Kuten jo aiemmin on tullut kehuttua, tässä on valkkarissa on loistava hinta-laatusuhde. Se sopii hyvin myös kanaruokien kaveriksi, ja tässäkin kohtaa se toimi hyvin. Salaatin kaverina siitä löytyi uutta raikkautta joka sopi hyvin salaatin makuihin.
Kyllä syöminen on sitten ihanaa...
3 kommenttia:
Peston käyttö salaattisoosina on kyllä loistoidea. Samaiselta taholta opin aikanaan myös peston kippaamisen pannulle paistettujen perunoiden sekaan.
Tässä taas kaikki toimi! Pesto oli tosiaan hyvä idea, samoin meloni ja parmesaanilastut korostivat hienosti makuja.
Tätä(kään) reseptiä ei voi liikaa hehkuttaa! TODELLA hyvää... kaikki maut vain pelaavat niin hyvin yhteen.
Lähetä kommentti