5. maaliskuuta 2007

pinaattikeitto alusta asti

Pinaattikeitto on ollut meidän molempien herkkua jo ihan lapsesta asti. Monet kehuvat nykyisiä pakastekeittoja hyviksi, ja varmasti ne sitä ovatkin. Keiton tekeminen ei kuitenkaan ole huiman vaikeaa eikä siinä mene kauan, joten meillä se tehdään itse. Sen verran oikaistaan kulmissa että pakastepinaattia heitellään sekaan. Tuoreesta tulisi varmasti vielä maukkaampaa! Pinaattikeitto on myös kevyehkö ruoka, varsinkin tällä tavalla tehtynä, kun sitä ei tehdä rasvasuurukseen.

Pinaattikeitto
2 annosta

n. 8 dl maitoa
n 3 rkl vehnäjauhoja
½ pss pakastepinaattia
valkopippuria
hunajaa / sokeria
ripaus suolaa

3 keitettyä kananmunaa

Näin se käy:
Laita jauhot kattilan pohjalle. Vispaa sekaan hiukan jääkaappikylmää maitoa, kunnes saat tasaisen tahnan (tällä tavalla keittoon ei tule paakkuja). Sekoita noin puolet maidosta joukkoon, ja kuumenna varovasti keskilämmöllä. Tätä, kuten kaikkia muitakin maito-jauhokeitoksia, kannattaa pitää silmällä ja vispailla/ hämmentää välillä ettei puutu pohjaan kiinni. Kun maito alkaa saostua, lisää pakastepinaatti ja loput maidot. Maidon määrää ja keiton paksuutta voit tässä passailla lisäilemällä maitoa vähitellen. Anna keiton hautua hyvin miedolla lämmöllä (levy ykkösellä tai kakkosella) jonkin aikaa, jotta jauhoinen maku katoaa. Mausta hunajalla ja valkopippurilla. Lisää suola vasta aivan lopuksi, ettei keitto juoksetu (aika harvoin se meillä ainakaan sitä tekee).

Keitä kananmunat, muista säikäyttää ne kylmässä vedessä että kuori irtoaa helposti. Halkaise kahtia ja tarjoa keiton kanssa. Ruisleipä sopii myös hyvin keiton kumppaniksi. Juomana menee raikas kivennäisvesi, tai miksei sitruunalla maustettu vesi.

Ei kommentteja: