27. maaliskuuta 2007

Vuohenjuustosalaatin kreikkalainen sisarpuoli

Jokin aika sitten löysin Lakkarahkan lontoonkielisen blogin, jossa sattui tuolloin olemaan uusimpana postauksena vuohenjuustosalaatin sisarelta vaikuttava herkku. Se näytti ja kuulosti niin herkulliselta, että sitä oli kokeiltava. Semminkin kun se sisälsi paria meille uutta ainesosaa: halloumijuustoa emme olleet koskaan maistelleet, emme liiemmin kikherneitä.

Alkuperäinen resepti taitaa aivan originaalisti olla Hufvudstadsbladetista, deininin versio löytyy täältä. Meilläkin tuli vielä pieniä muutoksia reseptiin, mutta ei olennaisia. (Paitsi että käytimme kevyt-halloumia... uups!) Kannattaa muutenkin piipahtaa tuolla Cloudberry Quarkissa, ihania reseptejä ja herkullisia kuvia!

Tästä määrästä tulee kahden hengen illallisannokset.Valmistus kestää noin. 25 minuuttia.

Salaattia halloumilla ja kikherneillä

1 pkt halloumijuustoa
½ prk kikherneitä
2 luumutomaattia, tai riittävästi kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
balsamicoa
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
yrttejä

salaatteja
kurkkua
oliiveja

Viipaloi tai puolita tomaatit koosta riippuen. Leikkaa sipuli renkaiksi ja viipaloi valkosipuli. Huuhtele ja valuta kikherneet. Nosta tomaatit, sipulit ja kikherneet kulhoon, mausta balsamicolla, öljyllä ja mausteilla, pyörittele että mausteet peittävät tasaisesti ainekset. Anna marinoitua hetken aikaa (kunnes uuni on lämmin). Laita ainekset yhdeksi ohueksi kerrokseksi pellille ja paista 200-225 -asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia. Tee sillä aikaa salaatista, kurkusta ja oliiveista peti. Leikkaa halloumijuusto noin 5mm viipaleiksi. Nosta pelti jäähtymään hetkeksi. Paista sillä välin halloumiviipaleet kuumalla, kuivalla pannulla molemmin puolin. Levitä uunista tulleet ja halloumiviipaleet salaattipedille. Nauti.


Salaatti oli hyvää ja herneiden sekä juuston ansiosta ruokaisaa. Halloumi on melko suolaista juustoa, mikä kannattaa muistaa kun tekee marinadia noille kasviksille. Luulen, että aito täysrasvainen halloumi olisi toiminut vielä paremmin, tämä pääsi vähän jäähtymään ja kovettui aika lailla jäähtyessään. Mutta hyvää oli!

Halloumista tuli mieleen, että se saattaisi sopia myöskin melonin kanssa syötäväksi. Jos vaikka kesällä grillaisi halloumiviipaleita ja tarjoaisi melonin kera alkupalana... Mangokin voisi joukkoon sopia mukavasti. Hmm... pitänee kehitellä ajatusta.

Loppuvinkkinä vielä: jos kikherneitä jäi yli, kokeile deininin versiota terveellisestä snackista. En ole vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta jo reseptin ja kuvan perusteella voin todeta, että täytyy olla hyvää!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostava salaatti, eipä olisi tullut ihan heti mieleen. Köyhissä ritareissa (kokkiohjelma) oli muuten halloumijuustomelonisalaattia viimeksi, näytti niin hyvältä, että ajattelin kokeilla. Resepti löytyy kuuklettamalla köyhät ritarit. Hyvä tietää, että kevytversio juustosta löytyy, väännän yleensä kaikki ohjeet kevytversioiksi ja ihan hyvää on tullut.

Mia kirjoitti...

Kevythalloumi on jotenking muovisen tuntuista suussa (tosin se normaalikin vähän vinkuu hampaissa), ja ainakin mutu-tuntumalla sulaa vähän huonommin. Se suolaisuus tosiaan sopii vähän makeankin kyytipalana. Joskus olen viipaleita leivittänytkin ennen paistamista.

Kiva että salaatti maistui!

oliivia kirjoitti...

hopola: Meloni toimii varmasti halloumin kanssa oikein hyvin! Siinä Meri-Tuulin salaatissa taisi olla vesimelonia?
Hunaja- tai cantaloupemeloni toimisi varmasti myös hyvin...

deinin: joo, kyllä tiettyä muovisuutta oli havaittavissa, mutta yllättävän hyvää oli ihan kevyestäkin tehtynä! Kyllä tämä salaatti jää valikoimiin vuohenjuustosalaatin kanssa vaihdellen!

Anonyymi kirjoitti...

Taas kerran niin herkullisen näköistä salaattia, että maha ihan kurnii! Semmoisen vinkin voisin antaa tuon halloumin kanssa, että sitä voi liottaa hetken kylmässä vedessä. Näin saa pois turhan suolaisuuden ja onhan se niin terveellisempääkin. Tunti on sopiva aika(ja sitä aikaahan ei löydy, kun on karsea nälkä!)...

oliivia kirjoitti...

Kiitos vinkistä Sohvi! Juusto oli tosiaan melkomoisen suolaista...
Voisihan tuon liottamisen tehdä ennakoiden, tai sitten viikonloppuna jos on enemmän aikaa harkita etukäteen ruoanlaittoa!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä näyttää, samoin lakkarahkan versio. Täällä Brasiliassa ei kyllä saa halloumia mutta paikallinen queijo coalho on samantyyppistä.

Unknown kirjoitti...

Oli muuten mielettömän hyvää. Lisäsin vielä tuon mainitun hunajamelonin. Uunimöhnästä tulee hyvää kun vaan mättää kunnolla yrttejä. Tätä tehdään toistekin, kiitos!