22. huhtikuuta 2007

vuohi liemessä

Huhtikuun ruokahaasteen lähestyessä kalkkiviivoja piti päästä kokeilemaan vielä jotain "erikoisempaa" usein käyttämästämme vuohenjuustosta. Herkut.net -sivuilta silmille hyppäsi tämä marinoitu vuohenjuusto. Vuohenjuustoa, oliiviöljyä, balsamicoa ja yrttejä... eihän sellaista voi vastustaa!

Marinoitu vuohenjuusto
kuudelle (tai niin sivusto väittää, minä kyllä vedin annoksen melkein yksinään, Parempi Puolisko pikkuisen auttoi...)

200 g vuohenjuustoa suupaloiksi kuutioituna (kiinteä brie sopii myös)
6 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
1 tl kokonaisia mustapippureita
1 viipaloitu valkosipulin kynsi
3 tuoreen rakuunan tai timjamin oksaa (tai kuivattua timjamia)

Sekoita keskenään marinadin ainekset ja kaada juustokuutioiden päälle. Heiluttele varovasti, että marinadia tarttuu kaikkiin kuutioihin. Marinoi jääkaapissa yön yli tai kauemmin, älä kuitenkaan yli kolmea vuorokautta.

Nautimme juustoa espanjalaisen salamin kanssa, joka tarttui mukaan läheisestä Valintatalosta (muissa kaupoissa ei ole tämä salami sattunut silmään). Salami oli todella hyvää. Sanomattakin lienee selvää että herkullista oli myös juusto ;) Sopivat toisilleen oikein mainiosti, valkoisesta balsamicosta tulee sopivasti pientä makeuttakin tuohon marinadiin. Ihanaa naposteltavaa, tai alkupalaa.

Nyt vain pitäisi päättää mikä näistä vuohenjuustoresepteistämme lähtee kisaan mukaan...

Ei kommentteja: