22. huhtikuuta 2007

alkuun tai jälkeen, aina hyvää (brie-mangochutney toast)

Mango-broilerlasagnea varten tuli ostettua mangochutneyta. Ylijäämälle yritin sitten guuglailla ja keksiä jatkokäyttöä, muutakin kuin itämaisten ruokien mausteena tai lisukkeena. Muistaakseni Pirkan sivuilla oli esitelty mangochutney-brie täytetty patonki, josta tämä ajatus sitten lähti. Tämä toimisi hyvin joko alkupalana tai jälkiruokana. Leivänkin voi jättää alta pois ja tarjota vain juustoa ja chutneyta.

Helppoa kuin heinänteko:

Brie-chutneytoast
briejuustoa (tai muuta mieleistä valkohomejuustoa; kokeilin Bonifaz Joghurtia)
mangochutneyta
paahtoleipää

Paahda leivät, leikkaa päälle pari viipaletta homejuustoa. Nostele homejuuston päälle mangochutneyta. Vaihtoehtoisesti voit myös voidella leivän chutneylla ja nostaa juuston päällimmäiseksi.

Ihana makuyhdistelmä, chutney on makean mausteista ja juusto antaa sille mukavaa kontrastia. Nam, uusi suosikkini jälkiruoaksi! Muutkin chutneyt voisivat toimia hyvin tässä käytössä...

Ei kommentteja: