13. toukokuuta 2007

aivot lomalla -salaatti

Tänään pitäisi kai oikeastaan esitellä äitienpäivä- ja voitonjuhlakakkua (eilisen jääkiekkovoiton kunniaksi), mutta eihän sitä voi etukäteen äideille paljastaa mitä herkkuja täältä on tulossa. Tyydytään siis aivot lomalla -salaattiin.

Aivojen lyödessä täysin tyhjää kauppareissulla keräilin satunnaisesti salaatin aineksia mukaan. Joskus ei kerta kaikkiaan meinaa millään keksiä mitään järkevää ruokaa, mitä jaksaisi laittaa ja haluaisi syödä :). Tässäkään ei mitään kauhean eksoottista ole, tuo Korpelan savusaunapalvi tuo mukavaa makua tähän ja muihinkin ruokiin. Nopeaa evästä tämä kuitenkin on, ja avocadon ansiosta aika täyttävääkin. Ja aivot saa ihan rauhassa olla tyhjäkäynnillä!

Avocado-meloni-kinkkusalaatti
1 annos

½ avocado
muutama jääsalaatinlehti
n. 50 g hunajamelonia
n. 50 g kinkkua (Korpelan savusaunapalvi on herkkua!)
oliiveja
mustapippuria

Pilko ainekset, huuhtele ja revi salaatinlehdet. Asettele vapaasen tyyliin lautaselle ja rouhi päälle mustapippuria. Nauti.

Tästä ei nyt mitään sen ihmeellisempiä ylistyslauluja irtoa, sanonpa vain että meloni ja kinkku sekä avocado ja oliivit pelaavat aika lailla hyvin yhteen. Nam.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Avocado on ihanaa mutta kypsiä avocadoja on niin vaikea löytää kaupasta. Aina on tarjolla niitä kivikovia tai ylikypsiä mutta enimmäkseen vaan kovia. Edellyttää aina jonkinmoista suunnitelmallisuutta käyttää avocadoa ja ostaa se 2 päivää ennen käyttämistä kotiin kypsymään. Suunitelmallisuus keittiössä ei vissiin kuulu parhaisiin puoliini... ;)Miten siellä teillä päin, sama ongelma?

oliivia kirjoitti...

Kyllä, varsinkin viime aikoina avocadot ovat jatkuvasti raakoja kun niitä yrittää kaupasta ostaa. Ja ei, suunnitelmallisuus ei kuulu täälläkään hyveisiimme... joten ärsyttää sama asia noissa avocadoissa! Viimeksi kun "kypsyttelin" niin se ehti jo homeeseen asti. Että se siitä sitten.
Luulisi että avocadot tänne asti ehtiessään olisivat jo jokseenkin kypsän oloisia ;)