3. toukokuuta 2007

varma buffetsuosikki: lihapullat minikoossa

Salaattien seuraksi vappupöytään piti saada lihaakin. Alunperin ajatus oli nautiskella ruoista isommalla porukalla, jolloin päätin tehdä cocktail-lihapullia. Minilihapullista pitävät kaikki! Lopulta kuitenkin päädyimme syömään vappuherkut ihan kahdestaan. Niinpä se, että pullat olivat karitsanjauhelihasta, ei tuonut jännitysmomenttia pöytään. Parempi Puoliskokin kehui pullia jännän makuisiksi. Näin ne tehtiin:

Pikkulihapullat
1 pellillinen pieniä lihapullia

400 g karitsan jauhelihaa (voi korvata vaikka naudan tai broilerin jauhelihalla)
1 pkt filepekonia
½ dl korppujauhoja
½ dl vettä
1 muna
kuivattua minttua
juustokuminaa
cayennepippuria
tabascoa
mustapippuria
(suolaa)

Sekoita mausteet, korppujauho, muna ja vesi kulhossa. Hienonna pekoni. Näihin lihapulliin en käyttänyt lainkaan sipulia, kun en jaksanut silputa sitä tarpeeksi hienoksi silpuksi näin pieniin pulliin. Lisää kulhoon jauheliha ja pekoni, vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikina pienenpieniksi lihapulliksi, paista 225 -asteisessa uunissa n. 12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita. Nämä voi tarjota sekä lämpimänä että kylmänä.

Pullat olivat tosiaan onnistuneita, pekoni toi mehevyyttä muuten kuivahkoon karitsanlihaan. Ja mintusta tuli pientä jippoa makuun.

3 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Sinut on haastettu:

1) Osallistu Toukokuun ruokahaasteeseen osoitteessa: http://monkeyfood.net/toukokuun-ruokahaaste/

2) Haasta kisaan ainakin yksi bloggaaja, jonka haluat mukaan kokkaamaan.

Kauan eläköön bloggaus, kokkaus ja reilu kilpailu!

Polkkapossu kirjoitti...

Vappupöydässä lihapullat toimii aina. Illan isäntä oli meidän kemutteluissa vaan huolissaan, että mahtaako pullia jäädä enää seuraavalle päivälle. Tai paremminkin aamulle. Eikä turhaan ollutkaan huolissaan.

oliivia kirjoitti...

polkkis, näin on! lihapullien puolesta kannattaa todella olla huolissaan; tai sitten tehdä toinen salasatsi seuraavalle päivälle ;)