2. toukokuuta 2007

varsinainen sillisalaatti!

Vappu oli ja meni, täälläpäin aika lailla viileissä, vaikkakin aurinkoisissa säissä. Vappupöydässä tarjoiltiin mm. sillisalaattia, jota tahnaksikin voisi kutsua. Alkuperäinen resepti on bongattu jo aikaa sitten Nyt -liitteen websivuilta, viiniarvioiden yhteydestä. Alkuperäinen löytyy täältä. Me emme kumpikaan olleet sillien ylimpiä ystäviä, ennen kuin maistoimme tätä sillitahnaa. Se taisi esiintyä ensimmäistä kertaa joulupöydässä pari vuotta sitten. Tässä on sopivasti tasapainottavia makuja, ja kuitenkin sillikin maistuu selvästi. Tämän tuloksena olemme syöneet sujuvasti silliä jo monessa muussakin muodossa (jopa ihan sellaisenaan uusien perunoiden kera). Ohje on helppo ja nopea, ja muunneltavissakin.

Sillisalaatti keväiseen tyyliin
1 iso kulhollinen

2 filettä silliä (maku voi olla mielen mukaan, meillä käytetään monesti matjes-)
1 omena (hapahko, esim. Granny Smith on hyvä)
2 kananmunaa
n. 3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
1 pieni purjo
n. 150 g tuorejuustoa maun mukaan (meillä oli kevyt ruohosipuli)

Keitä kananmunat kovikis. Hienonna kaikki ainekset ja sekoita kulhossa. Sekoita joukkoon tuorejuusto, joka sitoo salaatin tahnaksi. Tarjoa paahtoleivän päällä tai tee alkuperäisen ohjeen mukaan kolmioleipiä. Kokeiltu on myös jouluna ja alkukesästä perunoiden kera. Aina toimii.

Sopii oikein hyvin kuohuviinin kera, mutta toimii myös valkoviinin tai oluen kanssa.
Tätä sillisalaattia voi suositella sillikammoisillekin, omena ja tomaatit antavat mukavaa raikkauta ja kontrastia sillin maulle.

Ei kommentteja: