20. kesäkuuta 2007

kesälounasta

Kesälaitumilla kirmatessa nälkä yllättää helposti. Mikäpä parempaa lounasta kuin tuoreet ja maukkaat kasvikset (pikku salamilla höystettynä, tietty). Tämä myös valmistuu nopeasti:

Lounaspatonki
1 annos

1 esipaistettu patonki (tai vastaava pala esim. ciabattaa)
täysjyväsinappia tai pestoa
salaatinlehtiä
tomaatti viipaleina
n. 40 g mozzarellaa
mausteista makkaraa (salami, peperoni, chorizo...)
n. 6 tuoretta basilikanlehteä
mustapippuria


Kypsennä patonki pakkauksen ohjeen mukaan. Anna hiukan jäähtyä ja halkaise. Voitele patonki sinapilla tai pestolla (tämän vinkin löysimme Terhiltä). Kasaa ainekset kerroksittain sisään, paina kevyesti että komeus pysyy kasassa. Kaada lasiin hyvää valkoviiniä tai riittävän kylmää olutta ja nauti kesäisestä herkusta. Helppoa ja niin hyvää!

Joskus kannattaa kokeilla myös briejuusto-tomaatti-basilika -yhdistelmää. On muuten taivaallisen hyvää!

Nyt vetäydymme juhannuksen viettoon. Rauhallista juhannusta kaikille, palaamme astioille ensi viikon alussa. Silloin lienee vuorossa kurkistus juhannuksen herkkupöytiin. Jospa sitä pääsisi jo oikean grillailun vauhtiin itsekin!


Ei kommentteja: