11. kesäkuuta 2007

vihreää vihreääsalaattia ja jännä grilli-idea

Uusimmasta Yhteishyvästä (niin ainakin muistelisin) jäi mieleeni jännä grillausidea: kunnon salamia tai muuta samantyyppistä makkaraa siivuina grillataan nopeasti rapsakaksi, ja tarjoillaan esimerkiksi salaatin kanssa. Grillausmahdollisuutemme ovat edelleen yhtä rajoitteisia kuin aiemminkin, joten tätäkin piti testata uunin grillivastuksilla.

Tämä on kyllä sarjassamme "ihan vaan" -salaatteja. Tyyliin: mitä söit lounaaksi? - ihan vaan salaattia (jossa oli friteerattua kanaa ja majoneesipohjainen kastike; todella kevyttä!). Salaatit mielletään yleensä ihan kategorisesti kevyeksi ruoaksi. "Ihan vaan salaatti" on hiukan petollinen versio siinä mielessä...

Vihreää salaattia grillisalamilla
1 annos

vihersalaattia
kurkkua
½ avocado
loraus sitruunamehua
2 tl kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia
kourallinen basilikanlehtiä
n. 5 viipaletta hyvää salamia

Tee salaattiaineksista valmis annos lautasille. Grillaa salamiviipaleita nopeasti kuumassa grillissä (tai 250-asteisessa uunissa grillivastuksilla ritilällä). Huom! suositeltavaa on käyttää ihan täysrasvaista salamia, tällä kertaa kokeilin kevytversiolla ja se kyllä kuivahti ja kärähti yllättävän nopsasti.

Salamista (niistä viipaleista jotka eivät palaneet karrelle ;)) tulikin ihanan rapsakkaa, ja se antoi salaatille juuri sopivasti suolaista makua ja pientä potkua. Eikä salaatti kaipaa kastikettakaan, sen verran rasvaa salamityyppisissä makkaroissa on aina. Suosittelen kokeilemaan ainakin kerran kesässä!

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Grillattu salami on hieno keksintö! Tällä voisi pärjätä kuluvan kuun ruokahaastessa :-)