
Tämä on kyllä sarjassamme "ihan vaan" -salaatteja. Tyyliin: mitä söit lounaaksi? - ihan vaan salaattia (jossa oli friteerattua kanaa ja majoneesipohjainen kastike; todella kevyttä!). Salaatit mielletään yleensä ihan kategorisesti kevyeksi ruoaksi. "Ihan vaan salaatti" on hiukan petollinen versio siinä mielessä...
Vihreää salaattia grillisalamilla
1 annos
vihersalaattia
kurkkua
½ avocado
loraus sitruunamehua
2 tl kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia
kourallinen basilikanlehtiä
n. 5 viipaletta hyvää salamia
Tee salaattiaineksista valmis annos lautasille. Grillaa salamiviipaleita nopeasti kuumassa grillissä (tai 250-asteisessa uunissa grillivastuksilla ritilällä). Huom! suositeltavaa on käyttää ihan täysrasvaista salamia, tällä kertaa kokeilin kevytversiolla ja se kyllä kuivahti ja kärähti yllättävän nopsasti.
Salamista (niistä viipaleista jotka eivät palaneet karrelle ;)) tulikin ihanan rapsakkaa, ja se antoi salaatille juuri sopivasti suolaista makua ja pientä potkua. Eikä salaatti kaipaa kastikettakaan, sen verran rasvaa salamityyppisissä makkaroissa on aina. Suosittelen kokeilemaan ainakin kerran kesässä!

1 kommentti:
Grillattu salami on hieno keksintö! Tällä voisi pärjätä kuluvan kuun ruokahaastessa :-)
Lähetä kommentti