30. heinäkuuta 2007

Jamien muhevaa pastakastiketta



Kesälomalla hankittujen Jamie Oliverin kirjojen selailu on tuottanut jo useampia kokeiltavia reseptejä: niistä alkaa oikeastaan olla jo runsaudenpula! Tämä pasta kuulosti niin helpolta ja herkulliselta, että pääsi heti kokeiluun (niin, ja onhan siinä SALAMIA... toiseksi parasta heti oliivien jälkeen ;) ). Tämä resepti on kyllä cucina povera:aa parhaimmillaan. Yksinkertaiset, jopa edulliset ainekset mutta mahtava maku!

Alkuperäinen resepti on siis Jamie Oliverin kirjasta Alastoman kokin onnenpäivät. Tässä esitetään miten se meillä tehtiin.

Spagettia, salamia, fenkolia ja tomaatteja
2 annosta

n. 75 g hyvää salamia ohuina viipaleina
1 tlk säilöttyä, kokonaisia tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
½ tl fenkolinsiemeniä
(½ fenkolia ohuina viipaleina -meillä ei ollut)
chilirouhetta

spagettia

2 viipaletta kuivahtanutta leipää

Kuumenna pieni loraus oliiviöljyä pannulla tai kasarissa. Lisää salami-ja valkosipuliviipaleet pannulle. Murskaa fenkolinsiemenet veitsellä ja lisää pannulle. Paista miedolla lämmöllä minuutin verran, niin että rasva sulaa salamiviipaleista ja ne alkavat rapeutua. (Jos käytät tuoretta fenkolia, lisää tässä vaiheessa viipaleet ja sekoita nostellen). Laita kansi päälle, vähennä lämpöä ja anna hautua pikku hetken. Lisää tomaatit liemineen sekä chiliä maun mukaan. Hauduta kannen alla n. 15 minuuttia, tai kunnes kastike on saostunut paksummaksi. Tarkista maut ja mausta tarvittaessa.

Kastikkeen hautuessa keitä spagetti ja tee pangrittatat eli rapeat leipämurut. Aja kuivahtanut leipä muruiksi monitoimikoneessa, paista oliiviöljyssä 4-5 minuuttia, kunnes murut ovat rapeita. Pannulle voi heittää mausteita, esim. rosmariinia, timjamia tai valkosipulia.

Kun spagetti on keitetty ja valutettu, kaada se kastikkeen joukkoon ja sekoita. Annostele lautasille tai kumoa tarjoilukulhoon. Ripottele päälle leivänmurut (ja fenkolisilpun loput) ja tarjoa heti.

Mukavan tulinen ja kuitenkin pehmeän muheva maku. Tämä jäi kyllä arkiruokien listalle kerralla!

Ei kommentteja: