26. heinäkuuta 2007

joko thai

Maapähkinävoin käyttö itämaistyyppisissä kastikkeissa ryöstäytyi jokseenkin käsistä ihastuttuamme Lakkarahkan mainioon nuudelisalaattiin. Paitsi tuota salaattia kokeillessamme, myös haasteruokaan heti kohta perään piti tuota herkkua työntää. Ja kuinka ollakaan, kun tällä viikolla piti saada pikaisesti ruokaa jääkaapin ja pakastimen antimista, reseptiksi valikoitui possuwokki maapähkinä-chilikastikkeella. Hmm... aika mielikuvitusköyhää! Mutta nuo maut ovat kerta kaikkiaan niin mainioita yhdessä, että minkä sitä pieni harrastelijakokki itselleen voi...
Tämä keksittiin ihan omasta päästä, aiempien kokemusten perusteella. Valmistukseen menee aikaa noin 20 minuuttia (paitsi tietysti jos possu on jäässä kuten meillä). Oikeasti!

Tulisen pähkinäinen possuwok
2 annosta

1 tl punaista currytahnaa
oliiviöljyä
n. 250 g possun filettä (meillä oli ulko)
2 porkkanaa
2 kesäsipulia
2 valkosipulinkynttä
2 tl maapähkinävoita
1 tl sambal oelek-tahnaa tai muuta chiliä
loraus ketjap manisia (makeaa soijakastiketta)
½ kanaliemikuutio
n. 1 dl vettä

n. 125 g riisinuudeleita

Leikkaa possu ohuehkoiksi suikaleiksi. Vuole porkkanat lastuiksi juustohöylällä, leikaa sipulit pitkähköiksi suikaleiksi ja viipaloi valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä tilkka oliiviöljyä pannussa, kuullota currytahnaa ja valkosipuleita siinä hetki. Laita tässä vaiheessa myös nuudelivesi kiehumaan. Lisää possunsuikaleet, ja hetken päästä porkkana. Kun possu on saanut väriä ja porkkanakin pikkuisen pehmennyt, lisää maapähkinävoi, ketjap manis, liemikuutio ja vesi. Lisää pannulle myös sipulit. Anna hautua sen aikaa kun nuudelit valmistuvat (yleensä noin 3 minuuttia).

Helppoa, nopeaa ja ah, niin hyvää! Kevyttä tämä kyllä ei ole, maapähkinävoissa on 59 % rasvaa...

Ei kommentteja: